Настає пора квашеної капусти, яку просто подають на стіл з маслом і цибулею. Капусту додають в щі, тушкують або запікають з копченостями і т. д. Пропоную рецепт смачного гуляшу з свинини з додаванням квашеної капусти, яка надає страві особливий аромат і смак.
Інгредієнти
-
600 гр.
— свинина (без кісток)
-
300 гр.
— капуста (квашена)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 ст. л.
— сметана
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2-3 гілочки
— чебрець (сушений)
-
1 ст. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Свинину нарізаємо шматочками 2 див., викладаємо в олію і обсмажуємо, поки шматочки не посвітлішають і трохи не підсмажаться. Викладаємо на тарілку. Якщо капуста дуже кисла, замочуємо у воді на 2-3 хвилини і віджимаємо.
В масло після свинини відправляємо нарізану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
Знімаємо каструлю з вогню, додаємо паприку, тимін і перемішуємо. Вливаємо в цибулю зі спеціями воду (1 склянка) і доводимо до кипіння.
Додаємо підготовлені шматочки свинини.
Викладаємо капусту, вливаємо ще 200 мл. води (краще гарячу) і додаємо перець. Пробуємо на сіль і, якщо необхідно, солимо.
Додаємо гілочки чебрецю і доводимо ароматний гуляш до кипіння. Для гуляшу можна використовувати будь-які спеції за смаком.
Потім каструлю накриваємо фольгою і відправляємо в духовку при 150 градусах на 2 години. Через 1 годину виймаємо ароматний гуляш і перемішуємо. Якщо соусу в гуляш залишається багато, то за півгодини до приготування знімаємо фольгу.
У готовий смачний гуляш додаємо сметану, перемішуємо і подаємо з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!