Грибний суп в хлібному горщику

Рецепт приготування

Приготування тіста

    У миску просійте борошно, додайте дріжджі і сіль.

    В іншій мисці змішайте підігріту воду і молоко, додайте цукор і все ретельно перемішайте до розчинення цукру. Потім додайте масло і яйця. Все добре перемішайте.

    У миску з борошном поступово начитайте додавати суміш з молока, води, цукру і яєць, замішуючи тісто. Замішуємо до отримання однорідної маси.

    Тісто покласти в контейнер, накриваємо рушником і поставимо в тепле місце.

    Коли тісто подвоїться в розмірах замішуємо знову.

    Тісто розділяємо на 4 порції. Ще формуємо 4 маленьких кульки з тіста, з них зробимо ручки до горшочку.

    На лист, змащений маслом, покласти сформовані з тіста булочки, а зверху на них покласти маленькі кульки з тіста. Залишити тісто ще на 15-20 хвилин.

    Для того, щоб отримати золотисту скоринку на горщиках, перед тим, як відправити деко в духовку змастіть жовтком, який потрібно змішати зі столовою ложкою води.

  • Випікаємо в духовці при 200 градусах до золотистого кольору.
    Якщо верх почне підгоряти, можна накрити фольгою.

Приготування супу

    Гриби нарізаємо. Обсмажуємо цибулю у вершковому маслі, додаємо гриби, воду або овочевий бульйон і приправляємо сіллю і перцем. Доводимо до кипіння, додаємо картоплю кубиками і варимо протягом 20-30 хв.

    Готовий суп відправляємо в блендер, додаємо вершки. Суп готовий.

  • Гострим ножем відрізаємо верхню частину булочки, виймаємо внутрішню частину і заповнюємо супом булочку. Приправляємо і закриваємо кришечку. Страва готова!

    Приємного апетиту!