Відмінний рецепт ароматних котлет з фаршу з додаванням гречки, смаженої цибулі і смаженої моркви. Українське блюдо.
Інгредієнти
-
450 гр.
— м’ясний фарш (курячий)
-
450 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
1 чашка
— гречана крупа
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— паприка
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
2 ст. л.
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Гречку промиваємо 5-6 разів, заливаємо 2 чашками води, солимо і відварюємо, поки вся вода не випарується. Остуджуємо.
Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо. Підготовлені цибулю з морквою обсмажуємо до м’якості з 2 ст. л. олії і охолодити. Подрібнюємо суміш у блендері.
У миску викладаємо 2 види фаршу, варену гречку, яйця, сіль, перець, паприку і подрібнену суміш з моркви і цибулі.
Заготовку для гречаників ретельно перемішуємо. Формуємо з фаршу з гречкою 20 котлет.
На сильному вогні в олії швидко обсмажуємо гречаники з двох сторін. Викладаємо обсмажені гречаники у форму.
Запікаємо ароматні котлети з гречкою в розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Подаємо смачні гречаники гарячими з овочами. Приємного апетиту!