Гречаники або котлети з гречкою


Відмінний рецепт ароматних котлет з фаршу з додаванням гречки, смаженої цибулі і смаженої моркви. Українське блюдо.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — м’ясний фарш (курячий)

  • 450 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 1 чашка

    — гречана крупа

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 2 ст. л.

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування


    Гречку промиваємо 5-6 разів, заливаємо 2 чашками води, солимо і відварюємо, поки вся вода не випарується. Остуджуємо.

    Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо. Підготовлені цибулю з морквою обсмажуємо до м’якості з 2 ст. л. олії і охолодити. Подрібнюємо суміш у блендері.


    У миску викладаємо 2 види фаршу, варену гречку, яйця, сіль, перець, паприку і подрібнену суміш з моркви і цибулі.


    Заготовку для гречаників ретельно перемішуємо. Формуємо з фаршу з гречкою 20 котлет.


    На сильному вогні в олії швидко обсмажуємо гречаники з двох сторін. Викладаємо обсмажені гречаники у форму.

    Запікаємо ароматні котлети з гречкою в розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Подаємо смачні гречаники гарячими з овочами. Приємного апетиту!