Простий рецепт смачного домашнього квасу з яблук, цукру, дріжджів з додаванням тертого імбиру і меленої кави.
Інгредієнти
-
1,4 кг
— яблуко (свіжі)
-
1/2 склянки
— цукор (або мед)
-
1 1/2 ч. л.
— дріжджі (сухі)
-
1 шт.
— лимон
-
1/4 чашки
— кава (мелена)
-
1 корінь
— імбир
-
4 літри
— вода (фільтрована)
Рецепт приготування
-
Готовий духмяний квас проціджують через марлю або кавовий фільтр, розливаємо по скляних ємностях, охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!
Кожне яблуко чисте розрізаємо на 8 часточок і видаляємо частину з насінням.
Корінь імбиру промиваємо і розрізаємо на 3 частини, лимон розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. У великій каструлі з’єднуємо яблука, корінь імбиру, сік лимона, мелений кава, цукор (або мед) і фільтровану воду. Доводимо до кипіння і варимо заготовку для квасу 20 хвилин.
Даємо заготівлі для квасу охолонути до 35-38 градусів і додаємо дріжджі (якщо температура буде більше, дріжджі загинуть і бродіння не станеться). Добре перемішуємо, накриваємо яблучний квас і залишаємо на столі на 15 годин.