Домашній сік з апельсинів


Рецепт соку з апельсинів. З 2 апельсинів отримуємо 3 л смачного й освіжаючого напою.

Інгредієнти

  • 2 шт.- апельсин
  • 1 чашка- цукор
  • 1/2 шт.- лимон
  • 3 літра- вода (мінеральна)

Рецепт приготування

Апельсини ретельно миємо, викладаємо в глибоку миску. Заливаємо апельсини окропом на 2-3 хвилин. Протираємо і відправляємо в морозилку на 2 години. Так зменшуємо гіркоту, яка знаходиться в корку апельсинів.

Заморожені апельсини виймаємо і залишаємо на 15-20 хвилин.

Апельсини нарізаємо на шматочки і з цукром відправляємо в блендер.


Подрібнюємо.


Суміш з апельсинів і цукру викладаємо у велику миску, вливаємо мінеральну воду і сік з половини лимона. Залишаємо на 15 хвилин, періодично помішуючи.

Потім проціджуємо в пляшки або глечик. Зберігаємо в холодильнику.

  • Із залишків апельсинів після проціджування можна зробити швидке варення. Залишки апельсинів викладаємо в каструлю, додаємо 1 склянку цукру і варимо на середньому вогні до потрібної консистенції.