Буряковий салат з волоськими горіхами


Простий рецепт овочевого салату з вареного буряка, часнику, ароматних волоських горіхів і майонезу.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — буряк (середнього розміру)

  • 1 жменю

    — волоський горіх

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — майонез

Рецепт приготування

    Сирий буряк ретельно промиваємо губкою, заливаємо водою і відварюємо на середньому вогні 40-45 хвилин, поки ніж не буде вільно входити в коренеплід. Остуджуємо готову буряк під холодною водою і очищаємо.


    Поки вариться буряк, волоські горіхи, якщо вони великі, поділяємо руками на більш дрібні частини і викладаємо на деко.


    Підсмажуємо ароматні горіхи в духовці при 190 градусах, поки не зарум’яняться. Остуджуємо.

    Підготовлену буряк натираємо крупно (залишаємо 3 тонких скибочки для прикраси) і розкладаємо по порційних тарілках. Додаємо на тарілки з натертою буряком однакову кількість смажених горіхів, подрібненого часнику і поливаємо майонезом. Прикрашаємо ароматний салатик петрушкою, вирізаними з залишених кружечків сердечками і подаємо. Приємного апетиту!