Простий рецепт овочевого салату з вареного буряка, часнику, ароматних волоських горіхів і майонезу.
Інгредієнти
-
3 шт.
— буряк (середнього розміру)
-
1 жменю
— волоський горіх
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— майонез
Рецепт приготування
Сирий буряк ретельно промиваємо губкою, заливаємо водою і відварюємо на середньому вогні 40-45 хвилин, поки ніж не буде вільно входити в коренеплід. Остуджуємо готову буряк під холодною водою і очищаємо.
Поки вариться буряк, волоські горіхи, якщо вони великі, поділяємо руками на більш дрібні частини і викладаємо на деко.
Підсмажуємо ароматні горіхи в духовці при 190 градусах, поки не зарум’яняться. Остуджуємо.
Підготовлену буряк натираємо крупно (залишаємо 3 тонких скибочки для прикраси) і розкладаємо по порційних тарілках. Додаємо на тарілки з натертою буряком однакову кількість смажених горіхів, подрібненого часнику і поливаємо майонезом. Прикрашаємо ароматний салатик петрушкою, вирізаними з залишених кружечків сердечками і подаємо. Приємного апетиту!