Простий рецепт ароматних повітряних булочок з насінням кунжуту з дріжджового тіста.
Інгредієнти
-
450 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
250 мл.
— вершки
-
3 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— цукор
-
1 1/2 ч. л.
— сіль
-
1 ч. л.
— дріжджі (сухі)
-
за смаком
— кунжут (насіння)
Рецепт приготування
У великій мисці змішуємо борошно, сіль, цукор і дріжджі.
У мисці змішуємо міксером вершки з яйцями (2 шт.) порціями і, помішуючи, вливаємо підготовлену суміш в борошно. Замішуємо м’яке еластичне тісто і залишаємо на столі, щоб збільшилось у 2 рази.
Готове тісто ділимо на 6 частин, формуємо булочки, викладаємо на деко і даємо піднятися.
У мисці збиваємо яйце з 2 ст. л. води і змащуємо булочки. Посипаємо кунжутом.
Випікаємо булочки з кунжутом в розігрітій духовці при 230 градусах 12-15 хвилин.
Ароматні хрусткі булочки подаємо гарячими або теплими. Приємного апетиту!