Рецепт приготування смачного і наваристого борщу з яловичиною та бараниною.
Інгредієнти
-
250 гр.
— яловичина (без кісток)
-
250 гр.
— баранина (без кісток)
-
1 шт.
— буряк
-
250 гр.
— капуста
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
2 зубчики
— часник
-
1/2 пучка
— петрушка
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
2 шт.
— лавровий лист
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Яловичину і баранину промиваємо і відправляємо в каструлю з киплячою водою (приблизно 10 склянок), доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь. Додаємо один лавровий лист, сіль, перець і варимо протягом 1 години 30 хвилин.
У невелику каструлю викладаємо очищену буряк, додаємо 2 столові ложки лимонного соку або 1 столову ложку оцту і варимо протягом 40 хвилин. Лимонний сік збереже колір буряка і видалить неприємні запахи.
Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Капусту нарізаємо соломкою.
У великій сковороді нагріваємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
У сковороду до цибулі викладаємо капусту, додаємо 1 чайну ложку солі і обсмажуємо протягом 5-6 хвилин.
Додаємо натерту моркву.
Додаємо томатну пасту. Перемішуємо.
Додаємо дрібно нарізану петрушку. Смажимо овочі з протягом 4-5 хвилин.
Додаємо пропущений через прес часник. Перемішуємо.
Готове м’ясо виймаємо з бульйону. Нарізаємо на невеликі шматочки.
У бульйон викладаємо суміш з смажених овочів і один лавровий лист. Доводимо до кипіння і варимо протягом 30 хвилин. Якщо бульйон на багато зменшиться і борщ занадто густий, додати кип’яченої води.
Остиглу буряк натираємо на крупній тертці.
Буряк і нарізане м’ясо викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Гарячий борщ подаємо зі сметаною.
Приємного апетиту!