Борщ з яловичиною та бараниною


Рецепт приготування смачного і наваристого борщу з яловичиною та бараниною.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 250 гр.

    — баранина (без кісток)

  • 1 шт.

    — буряк

  • 250 гр.

    — капуста

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — морква

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яловичину і баранину промиваємо і відправляємо в каструлю з киплячою водою (приблизно 10 склянок), доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь. Додаємо один лавровий лист, сіль, перець і варимо протягом 1 години 30 хвилин.

    У невелику каструлю викладаємо очищену буряк, додаємо 2 столові ложки лимонного соку або 1 столову ложку оцту і варимо протягом 40 хвилин. Лимонний сік збереже колір буряка і видалить неприємні запахи.

    Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.


    Капусту нарізаємо соломкою.


    У великій сковороді нагріваємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.


    У сковороду до цибулі викладаємо капусту, додаємо 1 чайну ложку солі і обсмажуємо протягом 5-6 хвилин.


    Додаємо натерту моркву.


    Додаємо томатну пасту. Перемішуємо.


    Додаємо дрібно нарізану петрушку. Смажимо овочі з протягом 4-5 хвилин.


    Додаємо пропущений через прес часник. Перемішуємо.


    Готове м’ясо виймаємо з бульйону. Нарізаємо на невеликі шматочки.

    У бульйон викладаємо суміш з смажених овочів і один лавровий лист. Доводимо до кипіння і варимо протягом 30 хвилин. Якщо бульйон на багато зменшиться і борщ занадто густий, додати кип’яченої води.


    Остиглу буряк натираємо на крупній тертці.

    Буряк і нарізане м’ясо викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і вимикаємо.

    Гарячий борщ подаємо зі сметаною.

    Приємного апетиту!