Відмінний рецепт ароматної ікри з баклажанів, помідорів, гострого перцю з додаванням ароматних приправ і тертого імбиру.
Інгредієнти
-
800 гр.
— баклажан (2-3 шт.)
-
200 гр.
— цибуля ріпчаста
-
150 гр.
— помідори (1-2 шт.)
-
1 шт.
— перець (гострий)
-
30 гр.
— імбир (корінь)
-
4 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
1/4 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/4 ч. л.
— коріандр (мелене насіння)
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 щіпка
— мускатний горіх
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Баклажани промиваємо, викладаємо на змащене деко і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин. Запечені баклажани викладаємо в миску, посипаємо сіллю, накриваємо і залишаємо на столі на 15 хвилин.
Баклажани очищаємо.
Підготовлені очищені баклажани нарізаємо і викладаємо в миску.
Поки запікаються баклажани, очищені гострий перець і цибулю дрібно нарізаємо. Викладаємо овочі в гаряче масло і смажимо на повільному вогні 15 хвилин.
Додаємо натертий імбир і подрібнений часник. Смажимо 2 хвилини, поки аромати не перемішаються.
Помідори натираємо на тертці, викладаємо в каструлю, додаємо томатну пасту, кмин, коріандр, мелений перець, подрібнений мускатний горіх і тушкуємо ароматне блюдо 5 хвилин.
Викладаємо в каструлю підготовлені баклажани, додаємо сіль, добре перемішуємо і смажимо ароматну ікру 5 хвилин.
Смачну баклажанну ікру остуджуємо, викладаємо на тарілку і подаємо. Приємного апетиту!