Дуже смачну страву з баклажанів, обсмажених в олії і тушкованих в томатному соусі з петрушкою. Баклажани просто тануть у роті.
Інгредієнти
-
2 шт.
— баклажан (400 гр.)
-
150 мл.
— соус (томатний)
-
150 мл.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— томатна паста
-
2 зубчики
— часник
-
1/4 пучка
— петрушка
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Чисті баклажани нарізаємо кружечками завтовшки 1,5 см і обсмажуємо порціями в олії по 3 хвилини з кожного боку. Викладаємо на тарілку.
В масло після баклажанів викладаємо подрібнений часник і смажимо 1 хвилину. Додаємо до часнику томатний соус, томатну пасту і половину подрібненої петрушки. Викладаємо обсмажені кружальця баклажанів, вливаємо 200 мл води, додаємо сіль і обережно струшуємо, щоб кружечки вкрилися соусом.
Тушкуємо ароматні баклажани під кришкою 10 хвилин, потім поливаємо зверху соусом і тушкуємо без кришки ще 5 хвилин.
Готові ароматні баклажани в томатному соусі посипаємо залишками петрушки і відразу подаємо. Приємного апетиту!