Кожна господиня має свій рецепт настоянки або наливки, пропоную відмінний рецепт вишневої наливки за 4 тижні, крім пахучої наливки ще отримуємо «п’яну» вишню.
Інгредієнти
-
1 кг.
— вишня
-
500 мл.
— спирт (95% об.)
-
200 мл.
— вода (кип’ячена)
-
0,5 кг.
— цукор
Рецепт приготування
Вишню ретельно промиваємо і з допомогою спеціально пристосування або руками видаляємо кісточки, для аромату залишаємо 10 шт. вишні з кісточками.
Спирт змішуємо з водою і отримуємо спирт 70 % про. Підготовлені вишні викладаємо в банку і заливаємо спиртом 70 % про. При приготуванні наливки градуси будуть знижуватися і в підсумку отримаємо наливку 15-20 % об.
Банку з вишнею та спиртом накриваємо, струшуємо і залишаємо в темному місці 3 тижні, кожні два дні струшуємо.
Через 3 тижні готову вишневу настоянку проціджують і прибираємо в бар.
«П’яну» вишню викладаємо назад у банку і засипаємо цукром (можна використовувати коричневий).
Банку з цукром і вишнею струшуємо, накриваємо і ставимо в темне місце на 1 тиждень, кожен день струшуємо.
В банку з цукром і вишнею утворюється сироп, який через 1 тиждень проціджуємо, перемішуємо з готової настоянкою і ароматна наливка готова. Чим довше наливка буде дозрівати, тим глибше буде її смак і аромат. «П’яну» вишню можна використовувати для приготування морозива, тортів і десертів. Зберігаємо «п’яну» вишню в закритому скляному посуді в холодильнику. Насолоджуйтесь!!!