У перекладі з угорської мови lángos означає полум’яний. Лангош — це коржик з пшеничного борошна, обсмажена в киплячому маслі, змащена соусом із сметани і посипані тертим сиром. У тісто Лангош можна додавати картопляне пюре.
Інгредієнти
Для тіста:
-
250 гр.
— картопля
-
500 гр.
— мука
-
200 мл.
— молоко (тепле)
-
15 гр.
— дріжджі (свіжі)
-
1 ч. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
-
1 склянка
— рослинна олія
Для коржа:
-
150 гр.
— сметана
-
3-4 зубчики
— часник
-
150-170 гр.
— сир (твердий)
Рецепт приготування
Картопля очищаємо, відварюємо, розминаємо в пюре і остуджуємо.
У теплому молоці (не більше 38 градусів) розчиняємо цукор і руками подрібнюємо дріжджі.
Залишаємо дріжджову суміш підніматися на 10-15 хвилин.
У мисці змішуємо борошно з сіллю, додаємо підготовлене картопляне пюре і вливаємо дріжджову суміш.
Замішуємо Руками тісто для коржа Лангош і місимо близько 10 хвилин.
Накриваємо і залишаємо на 45 хвилин в теплому місці.
Робочу поверхню і руки змащуємо олією, викладаємо тісто з миски і руками поділяємо на 6-8 частин.
Кожну частину руками розтягуємо в тонкий коржик.
Викладаємо підготовлені тонкі коржі в гаряче масло.
Швидко обсмажуємо з 2-х сторін до коричневої скоринки.
Викладаємо пахучі паляниці на тарілку.
У мисці змішуємо сметану з подрібненим часником, сир натираємо. Кожну гарячий корж змащуємо підготовленим часниковим соусом, посипаємо сиром і відразу подаємо Лангош. Приємного апетиту!