Смачний суп з морквою, фрикадельками з змішаного фаршу (свинина, яловичина), із заправкою з лимонного соку і курячих яєць.
Інгредієнти
Для фрикадельок:
-
450 гр.
— м’ясний фарш (яловичина+свинина)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
45 гр.
— рисова крупа
-
1 гілочка
— кріп
-
1 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— мука
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
1/2 ч. л.
— сіль
Для супу:
-
2 шт.
— морква
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 шт.
— лимон
-
3 гілочки
— кріп
-
1 шт.
— лавровий лист
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Для фрикадельок у мисці змішуємо 2 види фаршу (свинина+яловичина), промитий рис, яйце, сіль, перець, нарізані цибулю і кріп. Замішуємо рукою заготовку для фрикадельок, поки не стане однорідною.
Формуємо з м’ясної заготовки фрикадельки (близько 35 шт.).
Підготовлені фрикадельки обвалюємо в борошні.
Паралельно з формування фрикадельок натираємо моркву і викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо моркву 10 хвилин, помішуючи. В киплячу солону воду близько 2 літрів (або м’ясний бульйон), викладаємо обсмажену моркву, лавровий лист і підготовлені фрикадельки в борошні. Доводимо до кипіння, знімаємо піну акуратно, зменшуємо вогонь до мінімуму і прикриваємо кришкою.
Варимо ароматний суп 15-20 хвилин, поки фрикадельки не спливуть. Додаємо нарізаний кріп.
У миску віджимаємо лимон, розбиваємо яйця і збиваємо. Тонкою цівкою вливаємо в яєчно-лимонну суміш бульйон з супу і добре збиваємо. Вливаємо в суп суміш тонкою цівкою і, не накриваючи, варимо суп на мінімальному вогні близько 5 хвилин, суп не повинен закипіти. Накриваємо смачний суп, вимикаємо вогонь і залишаємо ще на 5 хвилин.
Готовий ароматний суп з фрикадельками подаємо гарячим з хрустким хлібом. Приємного апетиту!