Суп з фрикадельками і морквою


Смачний суп з морквою, фрикадельками з змішаного фаршу (свинина, яловичина), із заправкою з лимонного соку і курячих яєць.

Інгредієнти

Для фрикадельок:

  • 450 гр.

    — м’ясний фарш (яловичина+свинина)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 45 гр.

    — рисова крупа

  • 1 гілочка

    — кріп

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Для супу:

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — лимон

  • 3 гілочки

    — кріп

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Для фрикадельок у мисці змішуємо 2 види фаршу (свинина+яловичина), промитий рис, яйце, сіль, перець, нарізані цибулю і кріп. Замішуємо рукою заготовку для фрикадельок, поки не стане однорідною.


    Формуємо з м’ясної заготовки фрикадельки (близько 35 шт.).


    Підготовлені фрикадельки обвалюємо в борошні.


    Паралельно з формування фрикадельок натираємо моркву і викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо моркву 10 хвилин, помішуючи. В киплячу солону воду близько 2 літрів (або м’ясний бульйон), викладаємо обсмажену моркву, лавровий лист і підготовлені фрикадельки в борошні. Доводимо до кипіння, знімаємо піну акуратно, зменшуємо вогонь до мінімуму і прикриваємо кришкою.


    Варимо ароматний суп 15-20 хвилин, поки фрикадельки не спливуть. Додаємо нарізаний кріп.


    У миску віджимаємо лимон, розбиваємо яйця і збиваємо. Тонкою цівкою вливаємо в яєчно-лимонну суміш бульйон з супу і добре збиваємо. Вливаємо в суп суміш тонкою цівкою і, не накриваючи, варимо суп на мінімальному вогні близько 5 хвилин, суп не повинен закипіти. Накриваємо смачний суп, вимикаємо вогонь і залишаємо ще на 5 хвилин.

    Готовий ароматний суп з фрикадельками подаємо гарячим з хрустким хлібом. Приємного апетиту!