Смачна хрустка картопля, обсмажені з копченим салом і доповнена смаженими яйцями.
Інгредієнти
-
8 шт.
— картопля
-
8 скибочок
— сало (копчене)
-
8 шт.
— куряче яйце
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками і промиваємо у воді 2-3 рази.
Ароматне копчене сало нарізаємо тонкими довгими скибочками.
Викладаємо підготовлені скибочки сала в розігріту сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін, поки не витопиться багато жиру.
Викладаємо скибочки картоплі, додаємо вогонь (щоб швидше випарувалася вода), солимо і смажимо відкритими.
Важливо не закривати кришку і, як тільки нижній шар картоплі підсмажитися, перевертаємо.
Зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо смажити картоплю відкритою, помішуючи. Так рівномірно підсмажимо скибочки і вони стануть хрусткими.
Яйця смажимо в окремій сковороді або разом з ароматною картоплею.
Подаємо смачну картоплю з смаженими яйцями, солоними огірочками, кефіром або ряжанкою. Приємного апетиту!