Коли я перший раз побачив крабові палички, а це було дуже давно, я подумав, навіщо ж крабів так розбирають? І напевно рік — два так і думав, що це зроблено з крабів. Потім звичайно дізнався, що крабів там немає абсолютно. Але вже розсмакувавши, продовжував їх готувати.
Треба сказати, що крабові палички дуже корисні у всіх сенсах. По-перше, вони досить смачні, а в оточенні або упереміж з іншими інгредієнтами, так дуже смачні. По — друге, вони малокалорійні, але ситні. Так що якщо не зловживати майонезом, калорій в салаті з них буде дуже мало. По-третє дуже легко готувати. Тільки цих трьох позицій достатньо, щоб на них звернути увагу.
Подивіться і спробуйте приготувати кілька салатів з різними інгредієнтами або по різному оформлені.
Меню:
- Салат з крабовими паличками
- Відео — Салат «Ніжність»
- Класичний рецепт салату з крабовими паличками кукурудзою і з огірком
- Крабові палички в кляре
- Відео — Крабові палички в сирному клярі
- Салат з крабовими паличками і рисом
- Відео — крабовий салат
- Класичний рецепт салату з крабовими паличками і кукурудзою
- Фаршировані крабові палички
- Відео — Фаршировані крабові палички
- Салат з крабовими паличками і кукурудзою
- Відео — салат з крабових паличок з кукурудзою
-
Салат з крабовими паличками
3 порції
Інгредієнти:
- Крабові палички — 150 р.
- Огірок — 1-2 шт.
- Помідор — 1-2 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Тертий сир — 100 р.
- Майонез — 3 ст. л.
Приготування:
1. Нарізаємо дрібними кубиками яйця. Зсипаємо в глибоку чашку. Додаємо дрібку солі, половину столової ложки майонезу.
2. Все перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
3. Нарізаємо крабові палички також дрібними кубиками. Зручніше це зробити, якщо розрізати паличку навпіл уздовж, потім покласти набік і так розрізати навпіл уздовж. Вийшло як би чотири палички, їх порізати поперек на дрібні кубики.
4.Нарізані крабові палички зсипаємо в окрему тарілку. Додаємо половину столової ложки майонезу і перемішуємо. теж поки відставляємо в сторону.
5. Займаємося овочами. Огірок ріжемо навпіл, по округлої частини розрізаємо на кілька пластин, ще раз розрізаємо навпіл паралельно столу.
6. Тепер нарізаємо впоперек кубиками.
7. Помідор також розрізаємо навпіл, кладемо на стіл розрізаною стороною, ще раз розрізаємо навпіл паралельно столу і нарізаємо на скибочки.
8. Помідор нарізаємо дрібними кубиками.
Починаємо збирати салат. Ми будемо робити це порціями, а не в загальну салатницю. На тарілку, в якій будемо подавати салат, ставимо круглу кулінарну форму, згадайте, що якщо немає такої форми, ви можете вирізати її з пластмасової пляшки з-під напоїв.
9. В першу чергу викладаємо нарізані крабові палички з майонезом.
10. Наступні нарізані огірки.
11. Зверху кладемо яйця з майонезом.
12. Додаємо нарізані свіжі помідори.
13. Вкриваємо всі натертим сиром.
14. Акуратно знімаємо форму.
15. Прикрашаємо салат листком петрушки.
Красивий, смачний.
Приємного апетиту!
-
Відео — Салат «Ніжність»
-
Класичний рецепт салату з крабовими паличками кукурудзою і з огірком
Інгредієнти:
- Крабові палички — 250 р.
- Консервована кукурудза — 340 р. (1 банку)
- Яйця — 4 шт.
- Рис — 1/4 склянки
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Зелень петрушки — 1 пучок
- Свіжий огірок — 1 шт.
- Майонез
Приготування:
1. Нарізаємо крабові палички особливим чином. Кожну паличку розрізаємо впоперек на чотири частини. Маленьку частину розрізаємо навпіл уздовж і тупою стороною ножа відокремлюємо по черзі волокна палички. Звичайно ви можете нарізати палички як хочете. Але дуже вже така нарізка схожа на натуральних крабів. Від цього навіть смачніше здається.
2. Викладаємо наші волокна крабових паличок в глибоку чашку.
3. Сюди ж викладаємо кукурудзу.
4. Відварений рис.
5. Дрібно нарубані варені яйця, або їх можна натерти на тертці.
6. Додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Якщо ні зеленого, можна використовувати ріпчасту цибулю, тільки його потрібно обшпарити, щоб не було гіркоти.
7. Додаємо дрібно порізану петрушку. Можна використовувати кріп. Загалом що любите і що маєте.
8. Додаємо нарізану дрібною соломкою свіжий огірок. Огірок, можна сказати це відступ від класичної версії крабового салату. Але я зазвичай додаю, оскільки він надає салату свіжість і соковитість. Ви можете не додавати, якщо не хочете.
Майте на увазі, що огірок потрібно додавати безпосередньо перед подачею, щоб він з часом, не натекал в салат рідиною.
9. Заправляємо салат майонезом і ретельно все перемішуємо. Салат вийшов у нас смачний соковитий, поживний і дуже мало калорійний.
Викладаємо гіркою на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
-
Крабові палички в кляре
Інгредієнти:
- Крабові палички — 600 гр.
Для кляру:
- Яйце — 2 шт.
- Базилік — 0,5 ч. л.
- Гірчиця — 2 ч. л.
- Майонез — 3 ст. л.
- Борошно — 4 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Розбиваємо яйця в глибоку чашку.
2. Солимо, перчимо за смаком.
3. Додаємо половину чайної ложки базиліка.
4. Кладемо дві чайних ложки гірчиці. Все перемішуємо.
5. Додаємо три столові ложки майонезу. Все перемішуємо.
6. Вкладаємо чотири столові ложки борошна. Все ретельно перемішуємо.
7. Спробуйте кляр на сіль і перець. При необхідності, зараз можете додати і знову все перемішати.
8. Не забудьте до цього поставити сковороду на плиту, щоб вона розігрілася, якщо у вас електрична плита. На газовій плиті сковорода розігрівається дуже швидко.
9. Наливаємо в сковороду трохи олії, даємо йому прогрітися. Палички занурюємо в кляр і викладаємо в розігріте масло.
10. Як тільки наші палички зарум’янилися знизу, перевертаємо і смажимо на другій стороні.
Наші крабові палички в кляре готові.
Приємного апетиту!
5.Відео — Крабові палички в сирному клярі
-
Салат з крабовими паличками і рисом
Інгредієнти:
- Крабові палички — 300 р.
- Рис — 1 склянка
- Огірок — 1 великий
- Яйця — 4 шт.
- Кукурудза — 1 банку
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Майонез — 250 р.
- Сіль за смаком
- Вода — 2 склянки
Приготування:
1. Поставити кип’ятити дві склянки води. Промити рис. Як вода закипіла, викласти туди склянку рису, посолити, приблизно половину чайної ложки. Варити 15-20 хвилин, залежить від плити і від рису. Хтось варить рис в холодній воді, техніка варіння мало чим відрізняється. Пробуйте на готовність. Рис повинен бути м’яким.
2. Поки вариться рис, готуємо інші інгредієнти. Подрібнюємо крабові палички. Відправляємо їх в глибоку чашку.
3. Огірок нарізаємо дрібною соломкою, відправляємо слідом за паличками.
4. Очищаємо зварені круто яйця і нарізаємо їх дрібними кубиками і також відправляємо в чашку.
5. Дрібно зелену цибулю подрібнюємо, додаємо до салату.
6. З банки з кукурудзою зливаємо рідину. додаємо кукурудзу до салату. Все перемішуємо.
7. Рис вже зварився і охолов. Викладаємо його в салат. Все перемішуємо.
8. Додаємо майонез. Все ще раз ретельно перемішуємо.
Всі. Наш салат готовий. Розкладайте по тарілках і насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
-
Відео — крабовий салат
-
Класичний рецепт салату з крабовими паличками і кукурудзою
Хоча цей рецепт дійсно класичний, але оформлення у нього буде не зовсім звичайне. Подивіться. Я сподіваюся, що це сподобається не тільки вам, але і вашим гостям, особливо маленьким.
Інгредієнти:
- Крабові палички — 2 упаковки
- Варені яйця — 3 шт. + 1 шт. на прикрасу
- Кукурудза — 1 упаковки
- Майонез — 2-3 ст. л.
- Маслини для прикраси
Приготування:
1. Нарізаємо крабові палички, спочатку розрізаємо навпіл уздовж, а потім дрібно нарізаємо впоперек. Кладемо нарізані палички в глибоку чашку.
2. Дрібно нарізаємо 3 яйця. Додаємо до паличок.
3. Все перемішуємо.
4. Заправляємо салат майонезом. Кладіть майонез за смаком. Якщо не любите майонез, можете заправити сметаною і додати трохи гірчиці. Все ретельно перемішуємо.
5. Викладаємо салат на тарілку, на якій будемо подавати (або частину салату, а іншу частину на іншу тарілку), і лопаткою надаємо йому форму трикутника.
6. Підправляємо форму руками. Такий салат добре тримає форму.
7. З банки з кукурудзою, через сито зливаємо рідину. Перемішайте трохи кукурудзу в ситі, щоб рідина повністю прибрати.
8. Наш трикутний салат трохи змащуємо зверху майонезом, щоб можна було приліпити кукурудзу, як мажемо торти наприклад, при нанесенні зверху якого-небудь шару.
9. Викладаємо кукурудзу на салат і починаємо ювелірну роботу по обробці салату «золотом».
10. Ну ось, весь верх покрили кукурудзою. У нас вийшов симпатичний золотий трикутник. Витріть паперовою серветкою все, що розмазалося навколо трикутника. Акуратно поправте всі краї.
11. Основа у нас готова, зараз будемо робити Білла з мультика Гравити Фолз.
12. Робимо з харчової папери трафарет очі, Щоб акуратно наносити інгредієнти.
13. Натираємо на дрібній тертці білок яйця.
14. Маслини дрібно подрібнюємо ножем.
15. У прорізи для очей акуратно укладаємо білок. Підправляємо зубочисткою або ложечкою всі вилазять окремі элементики.
16. Навколо акуратно викладаємо обрамлення нарізаними маслинами.
17. Викладаємо зіницю і вії, їх повинно бути 8.
18. Для бантика також вирізаємо спочатку шаблон з паперу, а потім викладаємо маслини.
19. Звичайно, все одно це не вийде відразу рівно, тому зубочисткою наводимо порядок.
20. Наш Білл майже готовий, залишилося тільки надіти йому капелюх.
21. Беремо шматочок норі (лист з сушеної морської капусти), вирізаємо капелюх і одягаємо її Біллові.
22. Всі Салат готовий, можна подавати на стіл.
Накладати кожному свої тарілочки відщипуючи від Білла ложкою шматочки.
Звичайно, ви вже зрозуміли, що тут головна суть не в рецепті, а в тому, щоб простим, відомим речам надати якусь класну, креативну форму. Особливо весело буде такий салат поїдатися звичайно дітьми. На здоров’я!
Приємного апетиту!
-
Фаршировані крабові палички
Інгредієнти:
- Крабові палички — беріть за кількістю людей за столом. Не знаю, може по 2 або по 3 на одну людину. Дивіться самі.
- Майонез за смаком
- Часник — 2 зубчики — за смаком.
- Натертий сир моцарелла — 150 р. Якщо не вистачає на ваші палички, додайте ще.
Приготування:
1. Якщо у вас палички заморожені, то їх треба опустити в окріп на 20-30 секунд.
2. Потім акуратно розгорнути їх.
3. У сир додаємо часник, заправляємо майонезом і все ретельно перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Якщо любите, можете додати ще улюблену зелень. Добре додати укропчик.
4. На край розгорнутої палички викладаємо начинку.
5. Загортаємо начинку паличку.
6. На тарілку кладемо листя салату, щоб відтіняли червоні палички і туди починаємо викладати закручені палички.
Таким чином закручуємо стільки паличок, скільки нам треба і викладаємо на тарілку. Прикрашаємо чорними оливками. Наші фаршировані крабові палички готові. Подаємо на стіл. Це хороша альтернатива того, як подають на стіл просто сир з часником. Це і не виглядає і менш смачно, ніж зробили ми.
Приємного апетиту!
-
Відео — Фаршировані крабові палички
-
Салат з крабовими паличками і кукурудзою
Інгредієнти:
- Крабові палички — 300 гр.
- Сир — 200 гр.
- Яйця — 4шт.
- Кукурудза (консервована) — 200 гр.
- Майонез — 2 ст. л
Приготування:
1. Крабові палички спочатку розрізаємо вздовж, а потім поперек дрібними шматочками. Відправляємо в глибоку чашку.
2. Сир нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо до паличок.
3. Дрібно нарізаємо яйця і також відправляємо в чашку до сиру і паличок.
4. Кукурудзу відправляємо туди ж.
5. Заправляємо майонезом. За бажанням ви можете посолити і поперчити.
6. Все ретельно перемішуємо.
7. Викладаємо на тарілку з допомогою форми, прикрашаємо кропом або інший вашої улюбленої зеленню.
Краса вийшла!
Приємного апетиту!
-
Відео — салат з крабових паличок з кукурудзою
Напишіть будь-ласка в коментарях, сподобалися вам чи ні рецепти. Мені дуже потрібна зворотній зв’язок з вами, щоб розуміти на що мені треба звернути увагу. Спасибі.
Приємного апетиту!