Найпростіший рецепт дуже смачного шашлику з свинини лише з ріпчастою цибулею і спеціями. Соковитий і ароматний шашлик без спеціального маринаду.
Інгредієнти
-
2 кг.
— свинина (шийна частина)
-
10 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 пакет
— спеції (для шашлику)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для смачного шашлику з свинини краще брати шийну частину з невеликими прожилками сала (м’ясо охолоджене або парне). Шматок свинини промиваємо, висушуємо серветками і нарізаємо на шматочки 40-50 гр. Викладаємо підготовлені шматочки свинини у велику миску.
Половину ріпчастої цибулі очищаємо і нарізаємо кільцями. Викладаємо підготовлені кільця цибулі в миску до шматочків свинини. Додаємо спеції для шашлику, сіль (3-4 щіпки) і мнемо руками шматочки з цибулею 2-3 хвилини. Приправу для шашлику можна не купувати готової, а змішати за смаком улюблені спеції (коріандр, чорний мелений перець, чебрець, зіра, базилік, кардамон тощо).
Свинину зі спеціями і цибулею накриваємо тарілкою і ставимо зверху важкий вантаж (банку з водою тощо). Залишаємо ароматні шматочки свинини маринуватися на 7-8 годин. Під пресом м’ясо і цибулю дадуть сік і цього буде достатньо для того, щоб м’ясо добре замаринувалося і стало дуже ніжним.
Перед приготуванням смачного шашлику очищаємо другу половину цибулі і нарізаємо кільцями. Першу половину кілець цибулі ретельно перемішали з м’ясом і насадити на шампури разом з шматочками свинини не вийде.
Поки прогорають вугілля в мангалі, ароматні шматочки свинини, чергуючи з кільцями цибулі, нанизуємо на шампури (по 5 шт.).
Підготовлені шампури викладаємо на мангал і обсмажуємо, періодично перевертаючи, 15-20 хвилин. Подаємо смачні шашлики зі свинини зі свіжими овочами і улюбленим соусом (кетчуп, майонез тощо). Приємного апетиту!