Відмінний рецепт ароматного супу з овочів (картопля, солодкий перець, помідор, морква, зелений горошок), грибів шампіньйонів і фрикадельок з свинячого фаршу.
Інгредієнти
Для фрикадельок:
-
250 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
30 гр.
— рисова крупа
-
1 шт.
— куряче яйце
-
4 гілочки
— корінь петрушки
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
1 ч. л.
— кмин (мелений, за бажанням)
-
1 ч. л.
— сіль
Для супу:
-
2 шт.
— картопля
-
2 шт.
— морква
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
100 гр.
— горох (свіжий зелений)
-
100 гр.
— печериці (свіжі або мариновані)
-
2 шт.
— помідори
-
1/2 шт.
— перець (болгарський)
-
3 гілочки
— петрушка
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
У глибокій каструлі обсмажуємо цибулю (або в сковороді, потім перекладаємо в каструлю з овочами).
Очищені моркву з картоплею нарізаємо кубиками, гриби — скибочками. Горох можна взяти заморожений.
Викладаємо підготовлений горох, овочі, цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Вливаємо 1,5 літра води і ставимо на середній вогонь.
Поки кипить суп, в миску викладаємо готовий свинячий фарш, додаємо нарізану петрушку, яйце, рис, сіль, мелений кмин (за бажанням) і перець. Добре перемішуємо.
Формуємо невеликі фрикадельки діаметром 2 див.
Як суп закипить, викладаємо підготовлені маленькі фрикадельки.
Додаємо нарізані помідори і солодкий перець.
Додаємо нарізану петрушку, сіль і мелений перець.
Варимо ароматний суп з фрикадельками і грибами на середньому вогні до готовності овочів. Пробуємо на сіль. За бажанням в суп для кислинки можна додати 3 ст. л. лимонного соку.
Гарячий ароматний суп з фрикадельками розливаємо по тарілках і подаємо зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!