Овочевий суп з фрикадельками і грибами


Відмінний рецепт ароматного супу з овочів (картопля, солодкий перець, помідор, морква, зелений горошок), грибів шампіньйонів і фрикадельок з свинячого фаршу.

Інгредієнти

Для фрикадельок:

  • 250 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 30 гр.

    — рисова крупа

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 4 гілочки

    — корінь петрушки

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — кмин (мелений, за бажанням)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для супу:

  • 2 шт.

    — картопля

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 100 гр.

    — горох (свіжий зелений)

  • 100 гр.

    — печериці (свіжі або мариновані)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1/2 шт.

    — перець (болгарський)

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    У глибокій каструлі обсмажуємо цибулю (або в сковороді, потім перекладаємо в каструлю з овочами).


    Очищені моркву з картоплею нарізаємо кубиками, гриби — скибочками. Горох можна взяти заморожений.


    Викладаємо підготовлений горох, овочі, цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини.


    Вливаємо 1,5 літра води і ставимо на середній вогонь.


    Поки кипить суп, в миску викладаємо готовий свинячий фарш, додаємо нарізану петрушку, яйце, рис, сіль, мелений кмин (за бажанням) і перець. Добре перемішуємо.


    Формуємо невеликі фрикадельки діаметром 2 див.


    Як суп закипить, викладаємо підготовлені маленькі фрикадельки.


    Додаємо нарізані помідори і солодкий перець.


    Додаємо нарізану петрушку, сіль і мелений перець.


    Варимо ароматний суп з фрикадельками і грибами на середньому вогні до готовності овочів. Пробуємо на сіль. За бажанням в суп для кислинки можна додати 3 ст. л. лимонного соку.

    Гарячий ароматний суп з фрикадельками розливаємо по тарілках і подаємо зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!