Оладки з кабачків. 5 простих смачних рецептів оладки з кабачків

Оладки з кабачків це блюдо, яке швидко готується, може вживатися як гарнір, смачне. Додати до кабачків можна дуже багато продуктів, кабачки нейтральні і тому майже всі продукти з ними добре поєднуються.

Я вже давав рецепти запіканки з кабачків, рецепти страв з кабачків, які можна приготувати швидко і смачно, рататуй, де є і кабачки і баклажани, кабачки в духовці. Загалом різні страви з кабачками.

Про оладки з кабачків хочеться дати побільше рецептів, тому що їх таке розмаїття, з різними компонентами, що приготувати хочеться як можна більше. Але в одній статті всього не напишеш. Так що мабуть буду писати ще статтю про кабачки. Щоб охопити як можна більше рецептів.

Покрокові рецепти оладки з кабачків приготованих швидко і смачно

Ну а зараз подивіться рецепти. Кожен має свою родзинку. Запам’ятовуйте, куштуйте, готуйте. У вас все вийде.

Меню:

  1. Кабачкові оладки дуже простий рецепт
  2. Кабачкові оладки з фаршем з курячого м’яса
  3. Смачні кабачкові оладки без борошна
  4. Відео — Кабачкові оладки
  5. Відео — Готуємо вдома кабачки
  1. Оладки з кабачків дуже простий рецепт

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт. (700-900 г)
  • Яйця — 2-3 шт.
  • Борошно — 60-80 р.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Пучок Зелені (кінза, кріп, петрушка) — за смаком
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Оливкова олія для смаження (або будь-яке рослинне)

Приготування:

1. Помиті кабачки натираємо на крупній тертці. Даємо відстоятися, щоб стік сік.

2. Яйця розбиваємо в окрему миску. Трохи збиваємо, додаємо дрібку солі і борошно і продовжуємо збивати до однорідної маси.

3. Часник раздавливаем площиною ножа і дрібно нарубаем. Так само дрібно нарубаем і зелень. Це може бути кінза, петрушка і кріп. Беріть ту зелень, яку любите.

4. Зелень і часник відправляємо в миску до суміші яєць з борошном. Солимо і перчимо за смаком. Врахуйте, що ми вже трохи подсаливали яйця. Все перемішуємо.

5. У суміш додаємо кабачки. Кабачки попередньо віджимаємо, позбавляючись від зайвого соку. Соку може бути багато. Кабачок це овоч, в якому багато води.

6. Все добре перемішуємо.

6. Розігріту сковороду змащуємо олією і викладаємо кабачкову суміш. Для краси, суміш викладаємо в круглу форму.

7. Смажимо оладки до готовності, до рум’яної скоринки. Це займе 3-5 хвилин з кожного боку, в залежності від плити і сковороди. Обсмажуємо з одного боку.

8. Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. І так смажимо все оладки.

Всі оладки пережарены, пора за стіл.

Подаємо оладки зі сметаною або іншими улюбленими соусами.

Також оладки з кабачків можна подавати як гарнір.

Приємного апетиту!

  1. Оладки з кабачків з фаршем з курячого м’яса

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль — 0,5 ч. л. (без гірки)
  • Сода — 0,5 год .л.
  • Оцет — 1 десертна ложка (між чайної і столовій) 9% оцту
  • Борошно — 4-6 ст. л.
  • Рослинна олія для смаження
Для начинки:
  • Куряче м’ясо — 200-250 р.
  • Сіль — 1\3 ч. л.
  • Мелений перець
  • Цибуля ріпчаста — 1 невелика цибулина
  • Трохи води

Приготування:

1. Спочатку приготуємо м’ясо. Ви можете вступити з м’ясом як вам подобається. Можете пропустити через м’ясорубку, подрібнити блендером, дуже дрібно нарізати.

2. У м’ясо додаємо сіль, перець, цибулю, натертий на дрібній тертці. Наливаємо трохи води, щоб фарш був м’якше.

3. Все ретельно перемішати. Начинка готова.

4. Очищені кабачки натираємо на крупній тертці. Додаємо до них сіль, яйця. Половину чайної ложки соди висипаємо в столову ложку, наливаємо туди оцет (гасимо соду), робіть це над кабачками, піна буде вихлюпуватися з ложки, і виливаємо вже гашену соду в кабачки.

Моїх читачів прошу не дивуватися, що я пишу так докладно, сподіваюся, що сюди заглядають зовсім молоді люди, які просто не знають, що таке погасити соду.

5. Все добре перемішуємо. Додаємо борошно. Борошно додаємо поступово, додали пару ложок, добре перемішали, додали ще пару ложок. А потім додавайте потроху.

Складно точно порекомендувати скільки потрібно борошна. Тому що, на жаль, у нас борошно скрізь різна. Але дивіться щоб маса не була дуже рідкою. Рідина не виступала по краях маси. Та й рідке тісто буде приставати до сковороді. Але і дуже густа маса теж не дуже добре. Втрачається смак оладок.

6. Кабачкова тісто готове. Треба відразу ж починати смажити. Не можна, щоб це тісто стояло, тому що кабачки відразу пускають сік і тоді доведеться додавати борошно. Це не дуже добре для смаку готових оладок.

7. Сковорода у нас повинна бути розігріта з невеликою кількістю масла. Набираємо половину столової ложки тіста і викладаємо тонким оладушком на сковороду. І так заповнюємо сковороду. Все робимо швидко.

8. Потім відразу ж на кожен оладок викладаємо тонким шаром підготовлене м’ясо. Рівномірно розподіляємо по оладку. А на м’ясо викладаємо тонкий шар тіста. Як би розмазуємо по верху.

9. До цього часу низ вже підсмажився. Перевертаємо оладки на іншу сторону, накриваємо кришкою і смажимо 3-4 хвилини. Вони повинні також зарум’янитися з іншого боку.

10. Знімаємо оладки зі сковороди на тарілку, на яку ми поклали паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.

11. Перекладаємо оладки на блюдо і наш швидкий, смачний обід готовий.

Подаємо зі сметаною або майонезом. Або ж з вашим улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

  1. Смачні оладки з кабачків без борошна

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 невеликих
  • Пучок зеленого цибулі
  • Пучок кропу
  • Яйця — 2 шт.
  • Вівсяні пластівці швидкого приготування (геркулес) — 8 ст. л.
  • Сіль
  • Сир для подачі — за бажанням

Приготування:

1. Кабачки миємо, обрізаємо верхівки з двох сторін. Натираємо на крупній тертці. Кабачки ми не очищали, так як вони зовсім молоденькі і щойно з грядки. Якщо шкірка товста, краще кабачки очистити.

2. Кабачок добре посолити, перемішати і відставимо убік на 5-7 хвилин, поки будемо готувати зелень, щоб вони дали сік. Нарізаємо зелень. Голівки у зеленого цибулі нарізати не будемо, тільки дрібно поріжемо зелені пір’я. Кріп дрібно порубаємо. При бажанні можна додати часник.

3. Тепер наше завдання позбавитися від соку, який пустили підсолені кабачки. Можна просто віджати руками, можна через сито або друшляк, загалом, кому як зручно.

4. У віджаті кабачки додаємо нарізану зелень, яйця. Всипаємо вівсяні пластівці. Не всипайте все відразу, всипте ложок 5, краще потім додати. Все добре перемішуємо.

5. Не турбуйтеся, вівсяні пластівці не будуть відчуватися в оладки. У нас вийшла кілька жидковатая суміш. Тому додаємо ще 3 ложки пластівців. Ось тепер у нас вийшла нормальна суміш.

Ну що ж, пора смажити

6. Сковорода повинна бути добре розігріта. Смажити на середньому вогні. Сковороду змащуємо рослинним маслом, можна пензликом, а можна крапнути трохи і похитуючи сковороду розподілити масло по всій поверхні.

7. Набираємо ложкою суміш і викладаємо на сковороду.

8. Для того, щоб оладки стали ровненькими і красивими, округляємо їх за допомогою другої ложки.

9. Оладки підрум’янилися з одного боку, перевертаємо їх на іншу сторону. Пластівці допомагають тримати форму оладок, тому перевертати їх легко. Точно також, до рум’яної скоринки, підсмажуємо другу сторону.

10. Ну ось оладки готові. Їх можна подавати з чим завгодно. З будь-яким соусом і як гарнір.

11. Але є ще невеликий варіант. Підсмажуємо оладки з двох сторін, посипаємо натертим твердим сиром. Закриваємо кришкою і тримаємо кілька хвилин на вогні, щоб сир трохи розплавився.

12. Викладаємо на тарілку, а решта викладаємо оладки стопкою все посипаємо зеленню і подаємо.

Фантазуйте. Все буде смачно з ваших рук.

Приємного апетиту!

Зацікавило щось, хочете дізнатися щось ще, пишіть коментарі. Для нас важлива ваша думка
  1. Відео — Оладки з кабачків

  2. Відео — Готуємо вдома. Оладки з кабачків

Приємного апетиту!