Смачний пиріг з бездріжджового тіста з невеликими шматочками яловичини, ріпчастою цибулею і картоплею.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2 1/2 склянки
— мука
-
1 склянка
— сметана
-
1/2 чашки
— вершкове масло (розтоплене)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/4 ч. л.
— розпушувач
-
1/4 ч. л.
— сіль
Для м’ясної начинки:
-
450 гр.
— яловичина (без кісток)
-
2 шт.
— картопля
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ч. л.
— сіль
-
1/2 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/2 ч. л.
— перець (суміш перців)
-
1 шт.
— куряче яйце
Рецепт приготування
У мисці змішуємо розтоплене масло і сметану.
Додаємо яйце, розпушувач і сіль.
Добре перемішуємо заготовку для тіста.
Додаємо борошно (2 склянки) і, якщо тісто виходить м’яким, відстає від рук і стінок миски, то залишки борошна додавати не треба.
Готове тісто ділимо на 2 частини (1 частина робимо трохи менше), накриваємо і залишаємо, поки готуємо ароматну начинку.
Духовку ставимо на 190 градусів. Очищений цибулю нарізаємо дрібно.
Промиту яловичину нарізаємо на маленькі шматочки.
Очищену картоплю нарізаємо дуже дрібно.
Підготовлену яловичину, цибулю, картоплю кладемо в миску, додаємо перець, сіль і кмин.
Добре перемішуємо ароматну м’ясну начинку.
2 частини тесту розгортаємо в тонкі овальні коржики. Велику корж викладаємо на деко з фольгою.
Викладаємо ароматну м’ясну начинку і рівномірно розподіляємо, залишаючи краю.
Накриваємо другою підготовленої частиною тіста і притискаємо краю.
Скріплюємо краю.
Яйце збиваємо з 2 ст. л. води і змащуємо пиріг. По всьому пирогу робимо надрізи і відправляємо в духовку.
Випікаємо ароматний м’ясний пиріг 35-40 хвилин, поки не стане золотисто-коричневого кольору. Смачний м’ясний пиріг охолодити, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!