Смачний суп з квасолею, обсмаженими шматочками свинячої грудинки і овочами.
Інгредієнти
-
450 гр.
— квасоля (біла)
-
450 гр.
— свинина (жирна грудинка)
-
2 шт.
— морква
-
2 стебла
— селера
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
4 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
2 шт.
— лавровий лист
-
2 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Білу квасолю заливаємо водою і залишаємо на ніч (6-7 годин).
Викладаємо в каструлю квасоля.
Заливаємо водою і варимо квасолю, поки готуємо інші інгредієнти.
Свинячу грудинку нарізаємо на тонкі скибочки.
Викладаємо підготовлені скибочки в сковороду.
Обсмажуємо шматочки, поки не стануть хрусткими шкварками.
Прибираємо шкварки з сковороди і додаємо в киплячу квасоля. 1/3 частина шкварок залишаємо для додавання в готовий суп.
Селеру, моркву, цибулю дрібно нарізаємо.
Жир після грудинки зливаємо, залишаємо тільки 4 ст. л. і викладаємо нарізані овочі.
Обсмажуємо 3-4 хвилини і додаємо в овочі подрібнений часник і томатну пасту.
Смажимо овочі в пасті 2 хвилини.
Смажені овочі в пасті додаємо в каструлю.
Додаємо в ароматний суп лавровий лист, сіль і перець.
Варимо ароматний квасолевий суп 1 годину 15 хвилин.
Смачний квасолевий суп розливаємо по тарілках, додаємо зверху шкварки, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!