Рецепт цих ароматних бубликів в домашніх умовах. Тісто готуємо в 2 етапи, процес приготування бубликів трудомісткий, але це того варто.
Інгредієнти
-
650 гр.
— борошно (5 ¼ склянки)
-
300 мл.
— вода (тепла)
-
4 гр.
— дріжджі (сухі 1 ч. л.)
-
50 гр.
— вершкове масло (розтоплене)
-
100 гр.
— цукор (½ склянки)
-
10 гр.
— сіль (2 ч. л.)
-
за смаком
— кунжут
-
за смаком
— мак
Рецепт приготування
Для приготування цих бубликів готуємо тісто в 2 етапи. Перший етап: у мисці міксером або руками змішуємо 350 гр. борошна (2 ¾ склянки), 200 мл теплої води, ½ ч. л. сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру і 1 ч. л. сіль.
Замішуємо, поки тісто легко не буде відходити від стінок миски. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 3-4 години.
Другий етап: як тільки тісто підійде, замішуємо в мисці залишки інгредієнтів (крім маку і кунжуту), з’єднуємо 2 частини тесту і замішуємо міксером 7-8 хвилин, руками 10 хвилин. Накриваємо і залишаємо ще на 40-60 хвилин.
Готове тісто ділимо на 15 частин (по 110 гр.) і розгортаємо в довгі палиці, вони повинні бути гладкими, без тріщин.
Змащуємо кінці підготовлених паличок водою.
Загорнути тісто навколо чотирьох пальців і стискаємо з силою кінці.
Викладаємо бублики на деко з папером і залишаємо на 20 хвилин.
У великій каструлі доводимо воду з сіллю до кипіння по 2-3 бублика викладаємо у воду. Як тільки бублики спливли на поверхню, варимо 30 секунд.
Викладаємо варені бублики на деко і, поки вони липкі, посипаємо кунжутом і маком.
Випікаємо підготовлені бублики з насінням в розігрітій духовці при 220 градусах 25 хвилин, на 15 хвилині бублики виймаємо і перевертаємо, щоб всі сторони бублика зарум’янилися.
Готові ароматні бублики виймаємо, охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!