Класичний рецепт приготування ароматних пампушок з часниковим соусом.
Інгредієнти
Для тіста:
-
450 гр.
— мука
-
280 гр.
— вода
-
9 гр.
— дріжджі (сухі)
-
1 ч. л.
— сік лимона
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 шт.
— куряче яйце
-
25 гр.
— цукор
-
5 гр.
— сіль
Для часникового соусу:
-
3-4 зубчики
— часник
-
1/2 ч. л.
— сіль
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
10 ст. л.
— вода
Рецепт приготування
У великій мисці змішуємо борошно, дріжджі, цукор, сіль і додаємо сік лимона, воду, рослинне масло. Перемішуємо і даємо масі постояти близько 5 хвилин.
Замішуємо тісто в мисці руками близько 2 хвилин. Тісто має бути м’яким і трохи липким на дотик. Якщо тісто дуже липке, залишаємо ще на 10 хвилин, а потім розминаємо знову протягом 1-2 хвилин. Накриваємо і залишаємо на столі на 1,5 години.
Нарізаємо тісто на 16 шматочків і з борошном формуємо в руках кульки. Викладаємо у змащену маслом круглу форму підготовлені кульки і рівномірно розподіляємо. Залишаємо пампушки на 40 хвилин в теплому місці. Ставимо за духовку на 190 градусів.
Збиваємо яйце з 2 ст. л. холодної води або молока до блідо-жовтого кольору. Використовуючи щітку, змащуємо булочки. Відправляємо пампушки в духовку і випікаємо 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Поки готуються пампушки, часник пропускаємо через прес в миску, додаємо сіль, масло, воду і перемішуємо.
Готові гарячі булочки викладаємо на сервірувальну тарілку, заливаємо підготовленим часниковим соусом і залиште на кілька хвилин, щоб ароматний соус вбрався у пампушки. Приємного апетиту!