Англійська свинячий пиріг


Батьківщина цього пирога Англія місто Мелтон-Моубрей. Місто Мелтон-Моубрей знаходиться в графстві Лестершир, де в 1830-х роках почалися виготовлення і продажу відомих свинячих пирогів. Раніше його формували тільки руками, в сучасний час формують спеціальній дерев’яній болванкой або звичайною скляною банкою.

Інгредієнти

Для тіста

  • 200 гр.

    — сало пряжене свиняче)

  • 60 гр.

    — вода

  • 60 гр.

    — молоко

  • 480 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Для начинки

  • 700 гр.

    — свинина (лопатка)

  • 120 гр.

    — бекон

  • 1/2 ч. л.

    — перець (запашний чорний)

  • 3/4 ч. л.

    — перець (мелений чорний)

  • 1/4 ч. л.

    — мускатний горіх

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

Тісто

    У невелику каструлю викладаємо свиняче сало, додаємо воду, молоко і на слабкому вогні нагріваємо, поки сало не розтопиться і не почне кипіти. Знімаємо з вогню.


    У велику чашу міксера висипаємо борошно, додаємо сіль.


    Додаємо гаряче розтоплене сало у воді і молоці.


    Міксером перемішуємо тісто протягом 2-3 хвилин.

    Викладаємо тісто на дошку, трохи замішуємо і формуємо кулю. Тісто можна залишити на кілька годин у холодильнику і потім підігріти до кімнатної температури, після цього тісто буде більш пластичним, менш жирним і легше розкачуватись.

    Начинка

      У кухонному комбайні змішуємо до стану фаршу свинину, бекон, перець, мускатний горіх.

      Пиріг

        Для формування пирога потрібно дерев’яна болванка або скляна банка і кругла форма для печива однакового розміру.


        Розкачуємо тісто товщиною 0,5 див.


        Круглою формою вирізаємо п’ять кружечки з тіста. Залишаємо залишки тіста, з якого формуємо ще один кружечок.


        На трьох кружальцях, які будуть кришкою для пирога, вирізаємо посередині невеликі дірочки. Дірочки можна зробити лійкою.


        Три кружечки трохи розминаємо рукою.


        Розміщуємо дерев’яну болванку посередині гуртка з тіста.


        Болванкой трохи натискаємо на тісто і акуратно розподіляємо тісто вище по болванці.


        Акуратно відокремлюємо болванку від тесту. Виходить чашечка з тіста.


        Заповнюємо чашечку з тіста фаршем і накриваємо кришкою з дірочкою.


        Акуратно закріплюємо краї тіста. І відправляємо в холодильник на 3 години настоюватися.


        Розігріваємо духовку до 200 градусів.

        Змащуємо пироги збитим яйцем.


        Відправляємо пироги запікатися в духовку протягом 30 хвилин, поки не зажарятся до золотистої скоринки.Потім зменшуємо температуру духовці до 175 градусів і запікаємо ще протягом 30 хвилин.


        Виймаємо пироги з духовки і повністю охолоджуємо. На цьому етапі можна подавати пироги або додати останній штрих і приготувати справжні Мелтон-Моурейские пироги з желе всередині, додавши через отвір в кришечки бульйон з свинини на кістці. Додаємо бульйон до верху кришечки і відправляємо в холодильник на 3-4 години, щоб утворилося желе усередині конструкції.

        Приємного апетиту!