4 Рецепта тонких млинців на кефірі з дірочками і 3 — млинцевих торта

Масляна все ближче і ближче, а ми ще далекі від того, щоб розповісти і показати вам хоча б малу частину млинців, які дбають у нас. А якщо ще і не у нас, так це взагалі мала, мала частка. Але скільки можу я вам постараюся показати. Я вже давав рецепти млинців, рецепти млинців на молоці, рецепти оладок, які теж готують на масницю. Але хочу додати ще цікаві рецепти млинцевих тортів і млинці на кефірі.

Як готувати млинці. Покрокові рецепти приготування млинців і млинцевих тортів

Здавалося б, що всі млинці печуть однаково. Ан немає. Кожен пече по своєму. А вже торти роблять тим більше по різному. Давайте спробуємо і ми приготувати кілька.

Меню:

  1. Рецепт млинців на кефірі
  2. Рецепт тонких млинців на кефірі з дірочками
  3. Відео — млинці на кефірі
  4. Млинцевий торт
  5. Рецепт торта млинцевого
  6. Млинцевий торт в домашніх умовах рецепт з фото покроково
  7. Відео — Як приготувати Млинцевий торт з куркою, грибами і сиром
  8. Подача млинців на стіл
  1. Рецепт млинців на кефірі

Інгредієнти:

  • Борошно — 4 склянки
  • Яйця — 4 шт.
  • Кефір — 1 склянка
  • Молоко — 0,5 л.
  • Вода — 2-3 склянки
  • Цукор — 5-8 ст. л.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Сіль — 1 ч. л.

Приготування:

1. У глибоку чашку висипаємо цукор і сіль. Цукор насипайте по своєму смаку. Якщо не хочете солодкі млинці можете зменшити кількість цукру. Можете спробувати тісто на смак і, якщо треба, додати.

2. Розбиваємо яйця.

3. Все добре перемішуємо.

4. Вливаємо кефір.

5. Кладемо негашене соду.

6. Все знову перемішуємо.

7. Вливаємо все молоко.

8. Вкладаємо 2 склянки борошна.

9. Знову перемішуємо.

10. Додаємо ще 2 склянки борошна.

11. Ретельно перемішуємо до однорідної маси, щоб не було грудочок.

12. Доливаємо воду, регулюючи цим густоту тіста. Постійно помішуючи масу.

13. В кінці вливаємо олію.

14. Все добре перемішуємо.

Тісто має бути злегка рідкуватим. Відставте тісто на 30 хвилин, щоб настоялося.

15. Якщо тісто стало густуватим, додайте води і заважаючи робіть потрібну консистенцію тесту.

16. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо трохи олії і розігріваємо. Наливаємо невеликий ополоник тесту на сковороду, похитуванням сковороду з боку в бік розподіляємо тісто рівномірно по всій сковороді. Печемо млинці на середньому вогні. Як тільки з’являться бульбашки, а краї млинця по колу почне корічневеть, значить блін треба перевертати.

17. Перевертаємо на другий бік і також обсмажуємо.

18. Готовий млинець знімаємо зі сковороди і кладемо в заздалегідь приготовлену тарілку. Якщо млинець вже не перший, кладемо в стопку. Верхній млинець змащуємо вершковим маслом, тільки з верхньої сторони. Тільки перший млинець мажемо з двох сторін.

19. Печемо таким чином всі млинці, поки не закінчиться тісто. Ось така стопка красивих тонких млинців у нас вийшла. Правда кілька штук з’їли поки готували.

Можна розкладати на порційні тарілки і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

  1. Рецепт тонких млинців на кефірі з дірочками

Інгредієнти:

  • Кефір — 2 склянки
  • Борошно — 2 склянки трохи неповних
  • Молоко — 1 стакан
  • Рослинне масло — 2-3 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Яйця — 2 шт.

Приготування:

1. Молоко ставимо грітися. Воно нам знадобиться киплячим.

2. Кефір повинен бути трохи тепліше кімнатної температури. Виливаємо його в глибоку чашку. Висипаємо у кефір соду, розбиваємо її віночком з кефіром. Всипаємо туди ж цукор і туди ж насипаємо сіль. Все розмішуємо.

3. Розмішуємо яйця, сильно не збиваючи, а розмішуючи так, щоб жовток розміщався з білком і кефіром.

4.Просіваємо борошно.

5. Поступово починаємо вводити кефір з яйцями в борошно, постійно помішуючи. Таким чином будемо домагатися, щоб у нас не було грудочок.

6. Тісто у нас вийшло густе, як на оладки.

7. Молоко закипіло. Постійно помішуючи, малими дозами вливаємо молоко в тісто. Виходить як би заварюємо його.

Хочу підкреслити, не забувайте постійно помішувати, коли вливаєте молоко.

8. Тісто практично готове. Вливаємо в нього 2-3 столові ложки рослинної олії, перемішуємо.

9. Тепер тісто повністю готове. Можемо починати пекти млинці.

10. Смажимо млинці на дуже добре розігрітій сковороді.

Чим краще розігріта сковорода, тим більше пухирців виходить в млинцях.

11. На кожен готовий млинець кладемо шматочок вершкового масла і звертаємо кожен млинець навпіл. І так продовжуємо піч всі млинці.

Якщо тісто у вас вийшло кілька густуватим, ви можете його розбавити гарячою водою. Не треба додавати ні молока, кефіру. Якщо млинці у вас рвуться, то необхідно вбити ще яєчко. Якщо тісто рідке, то відповідно додайте борошна.

З такої кількості інгредієнтів у нас вийшло 37 тоненьких млинців.

Можна їсти і з молоком, і зі сметаною, так і з чим любите.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Млинці на кефірі

  1. Млинцевий торт

Інгредієнти:

  • Млинці — 12-15 шт.
Для першої начинки:
  • М’ясо відварне яловичина або свинина — 300-400 р.
  • Потрухи курячі (шлунки і сердечка, без печінки) — 300-400 р.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Масло вершкове -80 — 100 р.
  • Бульйон м’ясний — 1 / 2 склянки
  • Сіль, перець
Для другої начинки:
  • Яйця зварені круто — 3-4 шт.
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Масло вершкове — 50-60 р.
  • Сіль, перець

Приготування начинок:

Перша начинка:

1. Відварне м’ясо порізати на середні шматки, для прокручування в м’ясорубці.

2. Нарізане м’ясо і потрошки пропустити через м’ясорубку.

3. Готовий фарш.

4. Половину вершкового масла 40-50 р. розігріти на сковороді. Цибуля ріпчаста почистити, нарізати дрібними кубиками і обсмажити в розігрітій олії до м’якості.

5. Прокручене м’ясо додати в сковороду до цибулі, перемішати.

6. Додати половину бульйону. Якщо начинка здасться сухуватою, додати весь бульйон. Начинку посолити і поперчити за смаком.

7. Перемішати і прогріти 3-5 хвилин. Відставити в сторону, нехай остигає.

Друга начинка:

1. Сковороду поставити на маленький вогонь, розтопити вершкове масло, сильно не нагрівати.

2. Пучок зеленого цибулі дрібно нарізати. Додати розтоплене масло.

3. Яйця почистити, дрібно нарізати і додати до цибулі. Посолити і все перемішати.

Приступаємо до збірки млинцевого торта.

4. Сковороду змастити вершковим маслом, не забудьте промазати і дно, і боки, посипати панірувальними сухарями.

5. На дно покласти один млинець.

6. На млинець зверху укладаємо ще 4-5 млинців так, щоб кінці звисали з бортів.

7. Зверху на млинці рівномірно розкласти чотири — п’ять столових ложок м’ясної начинки. Накрити млинцем і зверху покласти начинку з рубаних яєць з зеленим цибулею. Закрити млинцем. Повторювати до тих пір, поки не закінчаться начинки. У нас з цієї кількості інгредієнтів вийшло три шари м’ясних і два яєчних.

8. Коли накрили останню начинку млинцем, загніть кінці бічних млинчиків наверх і закрийте млинцем.

9. Розтопіть на сковороді вершкове масло.

10. Змастіть маслом щедро верх торта.

11. Торт ставимо в духовку розігріту до 160°-180°, до утворення рум’яної скоринки. Ви можете не турбуватися, що торт буде сирої, так як у нас там закладені всі продукти, вже готові.

12. Виймаємо торт з духовки, викладаємо на блюдо.

13. Накривши іншим блюдом, перевертаємо. Подивіться з якого боку він вийшов у вас красивіше, може бути перевертати не захочете.

14. Нарізати на порційні шматки і подаєте гостям.

Пиріг смачний як гаряче, так і холодне. Їжте з бульйоном, молоком, чаєм, хто що любить.

Приємного апетиту!

  1. Рецепт торта млинцевого

Інгредієнти:

Для млинців:
  • Яйця — 3 шт.
  • Какао порошок розчинна — 2-3 ст. л.
  • Молоко — 700 мл
  • Борошно — 1,5 склянки
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Лимон
  • Ванілін — на кінчику ножа.
  • Сіль — щіпка
Для крему:
  • Сир — 500 р.
  • Вершки 33% — 500 р.
  • Цукрова пудра — 1,5-2 склянки

Приготування:

1. Розбиваємо яйця в глибоку чашку.

2. Додаємо ложку цукру, щіпку солі. Все перемішуємо вінчиком.

3. Всипаємо три ложки, бажано розчинної, какао. Якщо не дуже любите какао, можете всипати дві ложки. Перемішуємо.

4. Вливаємо молоко.

5. Знову перемішуємо.

6. Поступово починаємо вводити борошно, постійно перемішуючи вручну або міксером. Досягаємо стану тіста для млинців.

6. Додаємо ванілін. Звичайно на любителя, але моя порада не кладіть багато, тільки на кінчику ножа.

7. Беремо половину чайної ложечки соди і прямо над нашим тестом поллємо її трохи вичавленим з лимона соком (гасимо соду).

8. Коли сода спіниться, додаємо її в тісто.

До речі, замість соди практично завжди можна використовувати розпушувач.

9. Все добре перемішуємо. Загалом вийшло звичайне тісто для млинців, тільки з какао.

10. Починаємо випікати млинці. Змащуємо вершковим маслом сковорідку. Ополоником наливаємо тісто на сковорідку, рівномірно розподіляючи по сковороді.

11. Коли на тесті з’являються дірочки, перевертаємо на інший бік.

12. Смажимо як і першу сторону.

13. Напекли ми купку млинців. Мазати маслом млинці не треба. Інакше крем буде зісковзувати. Розкладаємо купку в розбрід, щоб остудити швидше млинці. На гарячі крем не нанесеш.

14. Починаємо готувати крем. Сир протираємо через сито, це додає ніжність крему.

15. У глибоку чашку виливаємо вершки. Поступово всипаємо цукрову пудру, перемішуючи. Ми взяли цукрову пудру тому що з нею легше збивати.

16. Додаємо на кінчику ножа ваніліну і все добре перемішуємо.

17. Повинна вийти густа, однорідна маса.

18. Беремо вершки лопаткою, міксер відставляємо в сторону, щоб не розбити бульбашки всередині збитих вершків. Беремо третину вершків і починаємо акуратно вводити їх в сир. Поступово замішуємо всі вершки і сир. Заважаємо тільки акуратно лопаткою, інакше крем опаде.

19. Наш крем готовий. Починаємо збірку млинцевого торта.

20. Млинець викладаємо на блюдо, на якому буде розміщуватися торт. Наносимо на блін лопаткою крем.

21. Зверху накриваємо іншим млинців і руками трохи придавлюємо, як би вирівнюючи всю поверхню. Це щоб торт тримав форму. Будь ласка, не тисніть на блін так, що з усіх боків полізе сир.

22. Викладаємо на другий млинець крем.

Не забудьте залишити крем для покриття готового торта.

23. Таким чином промазуємо і складаємо всю стопку млинців, з яких ми хочемо зробити торт.

24. Крем викладаємо на торт і зверху починаємо обмазувати.

25. Обмазуємо верх і боки.

26. Торт повністю покрита кремом.

27. Обмазаний торт посипаємо тертим шоколадом. Усі наш торт готовий.

28. Тепер треба поставити його в холодильник. Можна на 6-12 годин.

29. Дістаємо торт з холодильника. У нас так вийшло, що торт простояв у холодильнику майже добу. Він видно, що просочився.

30. Починаємо розрізати готовий торт. Який красень!

Давайте швидше пробувати. Розрізаємо і подаємо на порційній тарілці.

Приємного апетиту!

  1. Млинцевий торт в домашніх умовах рецепт з фото покроково

Інгредієнти:

  • Млинці — 12-15 шт.
Перша начинка:

  • Очищені волоські горіхи — 1 стакан
  • Родзинки — 2-3 ст. л.
  • Цукор — 0,5 склянки
Друга начинка:

  • Сир — 250-300 р.
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Вершкове масло — 100 р.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор ванільний — 1 ч. л.

Приготування:

Перша начинка:

1. Горіхи і родзинки пропустити через м’ясорубку.

2. Додати цукор, перемішати.

Друга начинка:

3. Відокремити білки від жовтків.

4. Цукор висипати в глибоку чашку і додати до нього жовтки.

5. Збити до утворення білої піни.

6. Сир викласти в глибокий посуд, додати до нього вершкове масло і ретельно розтерти.

7. Додати в сир збиті жовтки, ванільний цукор.

8. Все добре перемішати.

9. Сирна і горіхова начинка підготовлені. Стопка млинців теж готова. Приступаємо до збірки солодкого млинцевого торта.

10. Сковороду або сотейник змастити вершковим олією, не забуваючи промащувати боки. На дно кладемо блін.

11. Поверх цього млинця викладаємо ще 4-5 млинців, звішуючи їх краї бортів сковороди.

12. Першою викладаємо горіхову начинку.

13. Накриваємо млинцем.

14. Викладаємо частину сирної начинки, накриваємо млинцем. Продовжуємо класти млинці шарами, чергуючи начинки.

15. На останній млинець покладіть джем або варення.

16. Загорнути бічні млинці на джем.

17. Зверху викласти останній млинець.

18. Нагріти духовку до 200 градусів і випікати торт 10-15 хвилин.

19. Збити 3 білки з половиною склянки цукру. Готовий торт вийняти з духовки. Утворену піну вилити на гарячий пиріг і ненадовго поставити знову в духовку, поки білки не затвердіють і не зарум’яняться.

20. Виймаємо торт з духовки.

21. Перекладаємо на тарілку, даємо охолонути.

Коли охолоне нарізайте і подавайте гостям. Смачно…..

Приємного апетиту!

Вам сподобалися млинці в такому вигляді? Розкажіть мені про це. Внизу є рядок для коментарів. Вказувати сайт там необов’язково. Пишіть. Я чекаю вашої думки.

  1. Відео — Як приготувати Млинцевий торт з куркою, грибами і сиром

  1. Подача млинців на стіл

Я даю вам ідеї страв з млинцями. Ви можете самі придумати ще десятки варіантів. Якщо придумаєте цікаві страви, або вам сподобалися страви з цієї статті, напишете мені в коментарі і я опублікую ваше блюдо під вашим прізвищем.

1. З варенням або сметаною.

2. З джемом або нутеллою.

3. З медом.

4. Просто з маслом.

5. Зі згущеним молоком, варенням.

6. Рулети.

7. Рулети з бананами.

8. Рулети з сиром.

9. Рулети з сиром та родзинками.

10. Рулети з овочами.

11. Конвертики з рисом і грибами.

12. З червоної риби і огірками.

13. Бантики з ікрою.

14. Ажурні млинці.

15. З червоною ікрою.

Приємного апетиту!