Дуже ароматне тушковане блюдо зі свинини, копчених ковбасок, ріпчастої цибулі з додаванням часнику, чебрецю і червоного вина.
Інгредієнти
-
1 кг.
— свинина (окіст)
-
1 кг.
— свинина (шийна частина)
-
1 кг.
— ковбаски (копчені)
-
2 шт.
— ріпчаста цибуля (білий і червоний)
-
4 зубчики
— часник
-
200 мл.
— вино (червоне)
-
2 ст. л.
— сало пряжене свиняче)
-
1 ст. л.
— паприка
-
1 ч. л.
— чебрець (сушений)
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно, свинячий окіст, шийну частину і копчені ковбаски нарізаємо на шматочки. У великій каструлі розтоплюємо сало, викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
Додаємо підготовлені шматочки свинячого окосту і обсмажуємо, поки шматочки не посвітлішають, потім викладаємо шийну частину і смажимо 2-3 хвилини. Додаємо шматочки копчених ковбасок, пропущений через прес часник і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
Додаємо томатну пасту, чебрець, паприку, мелений перець, вливаємо червоне вино і тушкуємо ароматну свинину 10-15 хвилин накритою на повільному вогні. Через 10-15 хвилин вливаємо воду (1 склянка), додаємо сіль (3 щіпки), накриваємо і тушкуємо свинину з копченими ковбасками 50-55 хвилин, поки м’ясо не стане ніжним. Пробуємо на сіль.
Подаємо смачну тушковану свинину з улюбленим гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!