Простий рецепт смачного страви з тушкованого яловичої печінки, солодкого перцю, помідорів, часнику і цибулі.
Інгредієнти
Для основної страви:
- 500 гр.- печінка (яловича)
- 1 шт.- перець (солодкий)
- 2 шт.- помідори (середні)
- 1 шт.- цибуля ріпчаста
- 4 зубчики- часник
- за смаком- перець (мелений)
- за смаком- сіль
Для гарніру:
- 1,5 кг.- картопля
- 4 ст. л.- рослинна олія
- 3 стебла- зелена цибуля
- 2 гілочки- кріп
Рецепт приготування
Очищений картопля невеликого розміру відварюємо в солоній воді і зливаємо.
Підготовлену картоплю викладаємо в гаряче масло.
Додаємо нарізану зелень і обсмажуємо ароматну картоплю 10 хвилин.
Викладаємо в миску.
Очищений перець нарізаємо соломкою, помідори — скибочками, ріпчасту цибулю — крупно, промиту яловичу печінку — на середні шматочки. В масло після картоплі викладаємо всі підготовлені овочі.
Смажимо овочі 5-6 хвилин.
Додаємо очищені зубчики часнику. Смажимо ароматні овочі, поки рідина не випарується.
Викладаємо в овочі підготовлені шматочки печінки.
Перемішуємо.
Вливаємо 200 мл води, додаємо сіль, мелений перець і накриваємо.
Тушкуємо ароматну печінка з овочами 25-35 хвилин на слабкому, поки шматочки печінки не стануть м’якими. Яловичу печінку можна замінити на свинячу або курячу. Тільки курячу печінку тушкуємо 15-20 хвилин.
Ароматну картоплю викладаємо на тарілки, додаємо готову печінку з овочами, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!