Тісто для пельменів — 7 кращих оригінальних рецептів

Вдале тісто для пельменів — половина успіху в приготуванні домашніх пельменів. Його не роблять на дріжджах. Як правило, головні інгредієнти, які входять до складу — це сіль, вода і борошно. У деяких випадках, сюди додають яйця або молоко. Бувають рецепти і на газованої мінералки.

Сьогодні ми розглянемо найпростіші рецепти пельменного тесту. Виходить воно у всіх описаних нижче способів еластичним. З ним легко працювати і смачно їсти.

Якщо ви запланували наліпити пельменів, то ця стаття для вас. Фарш можете брати будь-який, який є під рукою. А з тестом я вам допоможу. Вибирайте:

1. Тісто для домашніх пельменів на мінералці

Дуже еластичне і зручний в роботі. Ліпити з нього вареники — одне задоволення. Коли ми ліпимо їх усією сім’єю, в процес включаються навіть маленькі діти! Адже це не тільки цікаво, але і корисно для уяви і дрібної моторики.

Інгредієнти:

  • склянку газованої мінералки
  • 4 столові ложки олії соняшникової
  • сире яйце
  • половина чайної ложки цукрового піску
  • 4 склянки борошна
  • половина чайної ложки солі

Приготування:

1. Для приготування нам знадобиться глибока миска, ложка або лопатка для замісу. Для борошна потрібно підготувати сито.

2. Вливаємо в миску яйце, мінералку, додаємо сіль та цукровий пісок. Також додаємо олію. Вимішуємо все до максимальної однорідності. Якщо хочете, можна скористатися для цього міксером.

3. Всипаємо через сито борошно. Краще не вводити всю відразу. Спочатку просіваємо половину, потім замішуємо. Тільки потім можна додавати ще, орієнтуючись по консистенції. Воно повинно вийде нещільним, але досить еластичним.

4. Спочатку замішуємо борошно в рідку частину лопаткою. Потім, коли вона вся вберется, будемо місити її руками на столі. На це не потрібно жаліти часу. Адже його еластичність дуже залежить від ваших зусиль. Воно буде гладким, пластичним, глянсовим.

5. Працювати з ним дуже просто. При цьому не потрібно додатково припылять стіл.

2. Рецепт тіста для пельменів без яєць

Якщо під рукою не виявилося яєць, коли ви зібралися готувати пельмені або вареники — не турбуйтеся! Це зовсім не головний інгредієнт в тесті. Без них воно виходить теж дуже хорошим. Пропоную вам такий рецепт. При роботі з ним не потрібно підсипати ще борошна. Готується дуже просто!

Інгредієнти:

  • 200 мілілітрів води
  • 250-300 грам борошна
  • чайна ложка солі
  • їдальня ложка олії

Приготування:

1. Воду наливаємо в каструлю, розчиняємо тут сіль, перемішуємо пісне масло. Ставимо на плиту. Чекаємо закипання знімаємо з плити.

2. Тепер тут заварюємо склянку просіяного борошна. все добре замішуємо і переміщаємося на стіл, де вже чекають залишки борошна.

3. Акуратно, щоб не обпектися, починаємо заміс тіста. Спочатку це можна робити лопаткою або ложкою. Потім вже руками. Місити потрібно старанно і довго. Спочатку воно буде трохи липнути до долонь. Але, в процесі вимішування, це буде помічати все менше.

4. Залишаємо його на столі, накриваємо серветкою. Даємо відпочити хоча б 15 хвилин. Потім можна приступати до використання.

У застосуванні воно універсальне. Можна ліпити пельмені, вареники, манти, і інші страви, які передбачають застосування бездріжджового тіста.

3. Еластичне тісто для домашніх пельменів

Тісто по цьому рецепту я теж готую досить часто. Воно виходить м’яким і еластичним. Вироби потім прекрасно зберігають форму, не розклеюються і не розварюються. Пропоную вам взяти на озброєння такий рецепт. Склад простий, як і саме приготування.

Інгредієнти:

  • 300 грам борошна (приблизно 2 склянки)
  • чайна ложка олії
  • Півсклянки води — 125 мілілітрів
  • чайна ложка солі
  • сире яйце

Приготування:

1. Замішувати тісто можна в глибокій мисці або спеціальному тестомесе. Для різноманітності, я хочу вам показати спосіб замішування прямо на обробній дошці. Він допоможе вам отримати менше брудного посуду після приготування.

2. Просіваємо борошно прямо на дошку, де плануєте вимішувати масу. У цій гірці робимо ямку в середині. Вливаємо туди яйце. Потрібно, щоб воно не виходило за межі поглиблення. Тому стежте, щоб завжди були високі бортики навколо рідких інгредієнтів.

3. У воді сіль перемішуємо, повністю розчиняючи її. Тепер сюди ж, в середину, вливаємо цю суміш. Робимо це по трохи, відразу ж замішуючи рідину в борошно. Коли вся вода буде використана, додаємо олію.

Саме масло надає тісту неповторну еластичність і глянсовий колір.

4. Попрацюємо ще трохи ложкою або лопаткою. Потім вже переходимо до ручного замісу. Місимо старанно. Коли вся мука вберется в тісто, її не залишиться на поверхні дошки, тісто повинне вийти м’яким, не липким, легко піддаватися ліпленні.

5. Його ми накриваємо плівкою або покласти в пакет. Тепер йому потрібно мінімум півгодини, щоб борошно виділила свою клейковину. Тоді воно стане ще більш м’яким.

Можна приступати до використання!

4. Пельменний тісто — класичний рецепт

Пропоную дуже простий рецепт тіста для пельменів. Воно завжди виходить м’яким і пластичним. Головне, дотримуватися покрокового рецептом.

Інгредієнти:

  • 150 мілілітрів води
  • чайна ложка дрібної солі
  • 600 грам борошна
  • 2 сирих яйця невеликого розміру

Приготування:

1. Борошно просіваємо через сито. Це обов’язкова умова. По-перше, вона збагачується киснем. По-друге, можна позбутися від можливого сміття в борошні. По-третє, тісто краще замешается, без грудок.

2. Перемішуємо тут сіль. Я раджу брати саме дрібну, щоб вона краще розійшлася.

3. Половину борошна кладемо в миску. Сюди ж вливаємо яйце і добре вбиваємо його сюди.

4. Тепер вливаємо воду. Вона повинна бути кімнатної температури. Старанно все вимішуємо виделкою або вінчиком. Маса виходить рідка, однорідна.

5. Тепер саме час вводити решту борошно. Трохи підмішаємо лопаткою, а потім переходимо на ручний заміс. Місимо довго і старанно, щоб вся мука виявилася у справі. Можливо спочатку тісто буде прилипати до долонь. Але не варто всипати ще борошно. Просто довше місіть і воно стане більш еластичним.

Готовий колобок вкриваємо харчовою плівкою. Можна прибрати його в пакет. Дати йому відпочити півгодини. Потім можна приступати до використання.

5. Заварне тісто для пельменів на окропі

Заварний варіант пельменного тесту завжди буде безпрограшним. Завдяки взаємодії окропу і борошна, швидше виділяється клейковина. Таке тісто стане ідеальною основою для пельменів, мантів, вареників та іншої випічки, яка передбачає використання бездріжджового тіста.

Інгредієнти:

  • 2 склянки окропу
  • кілограм борошна
  • 2 сирих яйця
  • столова ложка солі
  • 2 столові ложки олії

Приготування:

1. Можна замішувати тісто вручну. Але, коли справа стосується окропу, я віддаю перевагу убезпечити себе і скористатися міксером. Якщо у вас є спеціальний тістоміс, то це ще краще.

2. У чашу міксера просіваємо борошно. Просіяти її, до речі, можна кілька разів. Так маса буде більш повітряної. Додаємо сюди ж, до борошна, сіль. Додаємо олію і яйця. Замішуємо на малих обертах, до однорідності.

3. Коли маса стане однорідною, вливаємо сюди відразу весь окріп. При цьому, тістоміс повинен безперервно працювати. Якщо готуєте вручну, то негайно розмішуйте після вливання води. Цю масу переміщаємо на стіл з борошном. До цього моменту, тісто вже буде теплим.

4. Багато борошна присипати не потрібно. Достатньо лише трохи припылить. Вимішуємо руками довго і старанно. Спочатку воно, можливо, буде прилипати до долонь. Але з часом вимішування це пройде.

5. Перед тим, як почати використовувати його за призначенням, потрібно дати йому відпочити під плівкою хоча б чверть години.

6. Смачне тісто на пельмені, на молоці

Тісто на молоці завжди виходить ідеальним для ліплення. Він пластичне, смачне, зручний у застосуванні. Вироби не розвалюються, не розварюються при варінні. Його можна тонко розкачати і надавати будь-яку форму. Пропоную вам такий рецепт!

Інгредієнти:

  • Стакан молока
  • Чайна ложка солі
  • Одне сире яйце
  • Чайна ложка олії
  • 2,5-3 склянки борошна

Приготування:

1. Стакан для вимірювання продуктів повинен бути один або декілька однаковою місткістю. Борошно просіваємо. Краще зробити це двічі. Спочатку беремо 2 склянки. Потім, якщо потрібно, додамо необхідну кількість.

2. У гірці з борошном робимо поглиблення. Сюди вливаємо яйце. Додаємо сіль. Краще для цих цілей брати дрібну сіль. Також додаємо масло і вливаємо все молоко.

Можна брати просто молоко або розбавити його наполовину з водою.

3. Замішуємо вміст спочатку лопаткою або ложкою. Потім, коли вона збереться в кулю, починаємо вимішувати руками, додаючи необхідну кількість борошна.

4. Багато борошна всипати не потрібно, інакше тісто не буде пластичним. Спочатку воно може прилипати до долонь. Але з часом вимішування, це зійде нанівець.

5. Прибираємо його в пакет і даємо постояти півгодини. Тоді-то і можна починати готувати пельмені.

7. Відео — Ідеальне тісто для пельменів з рослинним маслом

Автор цього ролика пропонує свій ідеальний рецепт тіста для ліплення пельменів. Завдяки наявності у складі рослинного масла, воно виходить дуже пластичним і податливим. При цьому, воно м’яке і відмінно тримає форму.

Якщо ви готуєте тісто вперше, то вам, напевно, корисно буде подивитися наочний рецепт! приємного перегляду!

Помилки бувають з пропорціями. Виявляється, не всі вміють відміряти однією ємністю. Добре, тоді просто візьміть 600 гр. борошна і 280-290 мл РІДИНИ. Рідина — це вода, масло і яйця разом узяті. Якщо яйця дрібні — компенсуйте недолік рідини водою. Інакше буде дуже круте тісто.

Не переборщіть з маслом! Інакше вироби будуть погано склеюватися. 5-6 стіл. ложок достатньо.

Дуже важливо при ліпленні пельменів вибрати не тільки хороший фарш, але і якісне тісто. Якщо воно жорстке, сухе або, навпаки, занадто липке — нічого доброго з цього не вийде. Тому, я завжди тримаю на озброєнні кілька рецептів ідеального тесту.

Кожне з них легко приготувати. Можна адаптувати їх під себе. Наприклад, замішувати не в мисці, а в тестомесе або взагалі на столі. Замість води можна використовувати молоко. Головне — не пересипати багато борошна.

Забирайте рецепти собі на замітку і користуйтеся на здоров’я!

Бажаю вам успіхів! До швидких зустрічей!

(Visited 75 times, 20 visits today)