Сирна запіканка — 5 рецептів приготування в духовці

Не дуже багато калорій, швидко готується, смачно, ситно. Можна подавати і на сніданок, і на вечерю. Можна приготувати на святкові дні, якщо їх багато і ви вже втомилися готувати, і ще багато чого і це все про неї — сирну запіканку.

Готується вона дуже по різному, в мікрохвильовці і навіть в мультиварці, але звичайно самий головний спосіб приготування в духовці. Інгредієнти бувають теж різні і манка, і борошно, і родзинки, інші ягоди та фрукти, але основний інгредієнт звичайно ж — сир.

Знаю, що пишу цей пост для батьків. І цілком імовірно, молоді сім’ї з дітьми, можуть зіткнутися з проблемою тимчасового та одноразової допомоги на дітей. Ось і хочеться зробити невеликий додаток, що знайшов для вас детальну інструкцію про допомогу по догляду за дитиною до 1.5 років. Раптом кому з вас у нагоді. Просто дружня порада!

Меню:

  • Запіканка з сиру з яйцями
  • Сир зі сметаною і манкою
  • Готуємо «Як у дитячому садку»
  • Смачна сирна запіканка
  • Відео — Ніжна сирна запіканка без борошна і манки

Ця проста і смачна їжа годиться всім і дорослим і дітям. І приготувати її може кожен. Давайте спробуємо і ви переконаєтеся самі.

  1. Запіканка з сиру з яйцями

Інгредієнти:

4 порції

  • Сир — 350 р.
  • Яйце — 5 шт.
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Ванільний цукор — 1/2 ч. л.
  • Масло вершкове — 30 р.
Приготування:

1. Яйця збити з цукром міксером в піну.

2. Сир покласти в глибоку ємність, додати збиті яйця, перемішати так, щоб була однорідна маса без грудочок. Додати ванільний цукор і знову перемішати. При бажанні, хто любить, можна додати в цю масу промитий, розпарені родзинки — 1 жменя.

3. Підготувати форму. Змастити внутрішню частину форми вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями чи манкою.

4. У форму вилити отриману суміш. Вершкове масло викласти шматочками на поверхні суміші у формі.

5. Форму поставити в гарячу духовку нагріту до 180°. Випікати 30-40 хвилин. Якщо через 20 хвилин поверхню творожника буде сильно припекаться, треба його накрити фольгою.

6. Готовий творожник виймаємо з духовки, даємо охолонути

і перекладаємо на блюдо.

Можна нарізати його прямо у формі і викласти готові шматки на порційні тарілки.

Подавати зі сметаною, варенням і т. д. Кому що подобається. З гарячими або холодними напоями.

Приємного апетиту!

  1. Сир зі сметаною і манкою

Інгредієнти:

  • Сир 9% — 360-400 р.
  • Цукор — 4 ст. л. (з гіркою)
  • Сметана 20% — 2 ст. л. + 2-3 ст. л. для змащування запіканки
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Яйця курячі — 2-3 шт.
  • Негашене сода — 1/4 ч. л.
  • Ванільна есенція — кілька крапель
  • Манна крупа — 4 ст. л. (з невеликою гіркою)
  • Трошки сушеного родзинок і сушеної вишні
  • Вершкове масло — 30-40 р.
  • Мелені сухарі
Приготування:

1. Сир кладемо в глибоку ємність, розминаємо виделкою або спеціальною «толкушкой»

2. В розім’яту сир додаємо цукор

3. Сметану і якщо будете додавати ванільний цукор, додайте його зараз.

4. Додаємо сіль.

5. Розбиваємо яйця, додатково збивати їх міксером не потрібно, оскільки сирна маса і так досить легка і добре підходить в духовці і якщо збити яйця, запіканка може осісти при випічці.

6. Все ретельно перемішуємо. Отримали дуже легке, ніжне сирне тісто.

7. У тісто додати негашене соду, кілька крапель ванільною есенції.

8. Додати манку (можна звичайно додати борошно і сухарі, але з манкою виходить набагато ніжніше і смачніше). Орієнтуйтеся по густоті тесту. Якщо тісто виявиться рідким, ви можете додати ще манки і навпаки. Ретельно перемішати.

Повинно вийде тісто консистенції густої сметани.

9. При бажанні можна додати в сирну масу, попередньо промивши і обсушивши, сухий родзинки і суху вишню. Розмішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин, для того щоб суха манка, яку ми додали в тісто, встигла розбухнути.

10. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді.

11. Змащуємо їм форму, в якій будемо запікати.

12. Форму посипаємо меленими сухарями, надлишки стряхиваем,

нехай залишиться те, що прилипло до маслу.

13. Викладаємо у форму сирну масу, вирівнюємо.

14. Змащуємо сметаною, щоб в процесі запікання зверху не утворювалася щільна товста кірка. В результаті змащування, скоринка вийде дуже тонкою, ніжною і смачною. Запіканка, коли виймеш її з печі, осідає з-за того, що у неї щільна товста кірка.

15. Збризкуємо вершковим маслом і ставимо в розігріту до 180° духовку. Час запікання залежить від багатьох факторів, але в середньому це 40 хвилин.

При запіканні не орієнтуємося на колір. Найголовніше щоб вона схопилася по центру, а по краях вона точно схопиться.

16. Дістаємо з духовки запіканку, зазвичай їй дають охолонути, потім нарізають.

Ми любимо з пилу — з жару.

17. Нарізаємо на шматочки, розкладаємо по порційних тарілках.

До запіканці подають сметану, мед, варення. Спробуйте, по-моєму вона і так гарна, сама по собі.

Отже, наша запіканка готова. Їжте хто з чим любить.

Приємного апетиту!

  1. Готуємо «Як у дитячому садку»

Інгредієнти:

  • Сир — 500 р.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Манна крупа — 2 ст. л.
  • Родзинки — 50 р.
  • Рослинна олія — 1 ст. л
  • Сода — 1/4 ч. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Сметана для змащування
  • Ванілін
Приготування:

1. У чашку розбиваємо 2 яйця,

2. додаємо цукор

3. і збиваємо все міксером.

4. У глибокий посуд викладаємо сир, розбиваємо шматочки виделкою, якщо грудки сиру занадто великі, можна протерти через сито.

5. Додаємо туди яєчно-цукрову суміш, дві столові ложки манки.

6. Кладемо родзинки, родзинки не шкодуйте, просто у нас більше не виявилося.

7. Додаємо рослинне масло.

8. Сіль

9. Соду

10. Ванілін

11. Ретельно розмішуємо, виходить така смачна, повітряна, сиркова маса, яку зараз можна купити. Але домашня набагато смачніше і краще.

12. Змащуємо рослинним маслом форму, обов’язково змастіть всі краї.

13. Викласти масу, розрівняти, зверху намазати сметаною.

14. Поставити в нагріту до 180° духовку на 25-30 хвилин.

15. Вийняли з духовки і поставили остигати. Гарячої, вона ріжеться погано.

Нарізали на шматки, кладуть на тарілочки, додали гілочку винограду і з’їли.

Приємного апетиту!

  1. Смачна сирна запіканка

Інгредієнти:

  • Борошно — 5 ст. л.
  • Сметана — 300 р.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 5 ст. л.
  • Сир — 400 р.
  • Розпушувач тіста
  • Ванілін
Приготування:

1. Починаємо з сиру. Викладаємо в глибоку посуд

і на малій швидкості збиваємо міксером.

2. Додаємо сметану і продовжуємо збивати на невеликих обертах.

3. Яйця розбиваємо в спеціальний стакан.

4. Додаємо цукор

і збиваємо до піни.

5. У сирну масу зі сметаною додаємо збиті яйця

6. і акуратно перемішуємо вручну, ложкою.

7. Просіваємо борошно через сито

8. Додаємо в борошно 1 р. ваніліну

9. і 2 ч. л. розпушувача. Все перемішуємо і цю суміш

10. додаємо в сирну заготовку

11. Акуратно розмішуємо

12. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.

13. Сирну масу виливаємо у форму.

14. Змащуємо сметаною. Вона вийшла повітряна.

Всі приготування сирної маси зайняло 15 хвилин. Відправляємо форму в духовку при температурі 180°, на 40 хвилин.

Виймаємо з духовки. Пишна запіканка готова. Нарізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Ніжна сирна запіканка без борошна і манки

Приємного апетиту!