Відмінний рецепт приготування свіжого салату з баклажаном, огірками, перцем і петрушкою.
Інгредієнти
-
1 шт.
— баклажан (середнього розміру)
-
2 шт.
— огірок
-
1 шт.
— перець (солодкий зелений)
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 зубчик
— часник
-
2 ст. л.
— майонез
-
2 ст. л.
— сметана
-
за вукус
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Викладаємо на салат з баклажаном по 2 столових ложки ароматної суміші з майонезу, часнику, сметани і відразу подаємо. Приємного апетиту!
Баклажан промиваємо, нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 см і змащуємо оливковою олією. Обсмажуємо підготовлені кружальця баклажана на сковороді або на грилі по 2,5 хвилини з кожного боку.
Огірки розрізаємо вздовж і поперек нарізаємо на шматочки. Перець розрізаємо на 2 рівні частини, очищаємо від внутрішніх мембран і насіння, ріжемо кожну половинку на 3 поздовжні частини і нарізаємо впоперек на шматочки. Нарізаємо Петрушку дрібно.
У мисці змішуємо майонез, пропущений через прес часник і сметану.
На дві тарілки викладаємо по половині кружечків смаженого баклажана. На баклажани викладаємо по половині підготовлених огірків і перцю. Посипаємо зверху чорним меленим перцем, сіллю і підготовленої петрушкою.