Смачні печені пиріжки з бездріжджового сирного тесту з ароматною начинкою з фаршу, грибів, яєць і рису.
Інгредієнти
Для тіста:
-
250 гр.
— мука
-
250 гр.
— сир (фета або бринза)
-
250 гр.
— вершкове масло
-
1 шт.
— куряче яйце
Для начинки:
-
500 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4-5 шт.
— печериці
-
5 шт.
— куряче яйце
-
75 гр.
— рисова крупа
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Сир фета або бринзи розминаємо виделкою.
У миску блендера насипаємо борошно, додаємо шматочки холодного масла і перемішуємо, поки не утворюються великі крихти.
Додаємо підготовлений сир і перемішуємо, поки тісто не стане однорідним. Сіль не додаємо, так як фета (або бринза) солоний сир.
Формуємо кулю, загорнути плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
У гаряче масло викладаємо підготовлені нарізані гриби з цибулею і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Додаємо готовий фарш і накриваємо кришкою.
Смажимо фарш на середньому вогні, періодично помішуємо, поки рідина не випарується.
Паралельно відварюємо яйця (4 шт), остуджуємо і розминаємо виделкою.
Рис відварюємо до напівготовності, промиваємо і відкидаємо на друшляк.
У миску викладаємо остиглий фарш, рис, подрібнені варені яйця, додаємо сире яйце, сіль і перець.
Добре перемішуємо ароматну начинку.
Охолоджене тісто викладаємо на поверхню з борошном.
Розкочуємо качалкою товщиною 3-5 мм.
Вирізаємо з тіста кола діаметром близько 10 див. (використовуємо сервірувальне кільце або велику чашку).
На кожен підготовлений коло викладаємо начинку (по 1 ст. л.). Закриваємо начинку, скріплюємо пальцями або виделкою і змащуємо збитим яйцем.
Запікаємо м’ясні пиріжки в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Готові смачні пиріжки трохи охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!