Пам’ятаю з дитинства, що пиріжки — це завжди свято. А пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, та ще якщо і молока дадуть, це вже велике свято. Хоча якщо згадати точніше, то пиріжки з повидлом , це теж було свято.
Ну а пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, зазвичай, або вірніше дуже часто смажать навесні. Тому що, коли ще не були поширені теплиці, перший зелений цибулька з’являвся навесні. А зараз, коли зелений свіжий лук можна купити цілий рік, мабуть спрацьовує генетична звичка.
Покрокові рецепти приготування пиріжків, тіста для пиріжків і начинки для пиріжків
Тут ми розглянемо, як приготувати тісто для пиріжків, як приготувати начинку, а також як приготувати самі пиріжки, і навіть побачимо відео як готувати ледачі пиріжки з яйцем і цибулею.
Меню:
- Тісто для пиріжків на дріжджах
- Начинка для пиріжків
- Пиріжки з яйцем, з цибулею, на дріжджовому тесті
- Пиріжки швидкі з яйцем і зеленою цибулею
- Відео — Ледачі пиріжки з яйцем і цибулею
-
Тісто для пиріжків на дріжджах
Таке тісто відмінно підійде не тільки для пиріжків, але і для домашніх пирогів. Довго не черствіє, дуже м’яке і пишне.
Інгредієнти:
- Тепле молоко — 1 стакан
- Тепла вода — 1 стакан
- Рослинне масло — 100 мл
- Яйця — 2 шт.
- Сметана — 2 ст. л.
- Дріжджі сухі — 2 ч. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Борошно — 6-7 склянок
Приготування:
1. Спочатку активуємо дріжджі. Дріжджі висипаємо в миску, додаємо трохи, приблизно половину столової ложки цукру і вливаємо теплу воду. Добре перемішуємо і відставляємо в сторону на 10-15 хвилин. Ми побачимо коли дріжджі почнуть підніматися шапочкою.
2. Дріжджі активувалися. Додаємо сіль, цукор, що залишився, яйця, сметану і рослинне масло. Всі добре розмішуємо віночком і додаємо тепле молоко. Знову розмішуємо.
3. Борошно додаємо частинами. Додали частину, добре розмішали, знову додали, знову розмішали і т. д., поки не додамо все борошно або поки ви не побачите, що
тісто вже готове до вымешиванию руками.
Продовжуємо вимішувати руками
4. На робочу поверхню де будемо вимішувати тісто, насипаємо борошно і викладаємо тісто з чашки. Руки трохи змастимо рослинним маслом і почнемо вимішувати тісто на столі руками.
5. Дріжджове тісто не потрібно сильно забивати борошном, воно має бути м’яким. Пиріжки або пироги повинні виходити такими пористими, повітряними. Вимішуємо тісто на столі 4-5 хвилин.
6. Тісто готове. Поміщаємо наш колобок в чашку, закрити харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно збільшилося в 2 рази. Як тільки воно збільшиться, значить готове для використання. Можна випікати.
Я вже писав в одному з рецептів, що я зазвичай ставлю в духовку електроплити, звичайно не включаючи її, закриваю двері. І включаю в духовці світло. Цього тепла зазвичай достатньо. Хтось ставить в мікрохвильовку і закриває дверцята, теж не включаючи. А хто-то огортає рушником.
7. Минуло трохи більше часу ніж 1 годину, приблизно 1 годину 20 хвилин, подивіться, як у нас добре піднялося тісто.
8. На стіл насипати зовсім трохи борошна і викладаємо тісто. Зовсім трохи подмесим. Коли будете викладати тісто на стіл, зверніть увагу яке пористе тісто у нас вийшло.
9. Накриємо рушником і даємо тісту відпочити 10-15 хвилин. Наше тісто готове. Можемо починати пекти пиріжки.
Успіхів усім!
-
Начинка для пиріжків
Інгредієнти:
- Яйця зварені круто — 10 шт.
- Відварений рис — 1 стакан
- Вершкове або топлене масло — 70-100г.
- Зелена цибуля — 2 пучка
- Кінза петрушка
- Сіль, перець за смаком
Кількість рису, кінзи, петрушки, солі, перцю беріть по своєму смаку. Можете навіть деякі інгредієнти, як наприклад зелень, взагалі не додавати. Крім цибулі звичайно.
Приготування:
1. Яйця відварюємо 7-8 хвилин не менше. Охолоджуємо в холодній воді або під проточною холодною водою, чистимо й нарізаємо довільними шматочками.
2. В яйця додаємо відварений рис, рис можна брати білий або пропарений, в принципі будь-рис, але отварен він повинен бути до повної готовності, щоб не траплялися тверді зернятка. Також додаємо кінзу, петрушку і зелений лук. Зелень додайте за смаком. Не всі люблять петрушку або кинзу. Цибуля обов’язково і багато.
3. Солимо, перчимо і додаємо розтоплене масло. Це може бути як пряжене, так і розтоплене на сковороді вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.
Пробуємо начинку на смак. Начинка повинна бути трошки солонувата. Вона не повинна бути прісна.
4. Начинка готова. Подивіться яка вона красива. Розтоплене масло надає чудовий аромат і смак. Так що масло обов’язково додавайте.
Таку начинку можна використовувати не тільки для смажених пиріжків, але і для пиріжків запікаємих в духовці.
Готуйте пиріжки, насолоджуйтесь.
Смачних вам пиріжків!
-
Пиріжки з яйцем, з цибулею, на дріжджовому тесті
Інгредієнти:
- Вода — 500г.
- Картопля — 1-2 шт. (200гр)
- Дріжджі — 3 ч. л.
- Цукор — 1-2 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Борошно — 7 склянок
- Рослинне масло — 1 склянку (3/4 +1/4)
Начинка:
- Яйця зварені круто — 10 шт.
- Рис відварений — 1 стакан
- Масло вершкове або топлене — 70-100г.
- Зелена цибуля — 2 пучка
- Зелень петрушки, кінзи
- Сіль, перець
- Масло для смаження пиріжків
Приготування:
1. Готуємо картопляний відвар. Картоплю чистимо, миємо, ріжемо на дрібні шматочки і відварюємо в 500 г води. Коли картопля буде готовий, він повинен трошки розваритися, охолоджуємо його разом з відваром і в блендері подрібнюємо до однорідної маси. Якщо немає блендера, подрібніть все толкушкой, якою зазвичай робите картопляне пюре.
2. Відвар повинен бути однорідний, без грудочок, приблизно як картопляний кисіль. Охолоджуємо до температури 40°-45°.
3. Картопляну суміш (відвар) виливаємо в глибоку чашку. Додаємо дріжджі, сіль, цукор, цукор можна зменшити, але мінімум 1 столову ложку необхідно додати. Виливаємо 3/4 склянки рослинного масла. Все перемішуємо і додаємо пару склянок борошна.
4. Заважаємо до тих пір, поки не вийде однорідна маса без грудочок. Консистенція маси приблизно як на оладки. Тісто закриваємо кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин, при кімнатній температурі, щоб дріжджі активувалися.
До речі, тісто у нас виходить пісне, але дуже смачне. Немає ні тваринних жирів, ні яєць, ні молока, так що ті хто дотримується посту, чи з інших причин не вживає тваринних жирів, може сміливо їсти ці пиріжки. Ну хіба тільки прибрати з рецепту начинки вершкове масло.
5. Пройшло 20 хвилин, наше тісто підійшло. Виливаємо ще 1/4 склянки рослинного масла і частинами додаємо борошно, щоб можна було замісити тісто. Вимішуємо тісто до тих пір, поки можна перемішати лопаткою, потроху додаючи борошно.
Продовжуємо вимішувати руками
6. Як тільки тісто стане дуже густим, викладаємо його на стіл, попередньо присипаний борошном. Воно ще рідкувате, тому збираємо його вимішуємо, але особливо борошном не забиваємо. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
7. Тісто готове. Глибоку чашку змащуємо всередині трохи рослинним маслом, щоб тісто не прилипало і викладаємо туди тісто. Закриваємо тісто кришкою або плівкою і залишаємо підходити, поки тісто не збільшиться вдвічі.
Ви вже здогадалися, що основна особливість цього тесту, що воно зроблено на картопляному відварі, замість яєць, молока, сметани. Картопляний відвар робить тісто повітряним, легким, не черствеющим.
Ну а тепер начинка
8. Приготування начинки беремо з другого рецепта в цій статті. Він так і називається: Приготування начинки.
Оброблення тіста
9. Тісто збільшилося вдвічі, стало пишним. Викладаємо його на стіл припорошений борошном. Зовсім трохи його навіть не місимо, а підправляємо в колобок і тісто готове для оброблення.
10. Відрізаємо один шматок тіста, інше, щоб не сохло, знову кладемо в чашку і прикриваємо кришкою. Відрізаний шматок розрізаємо на частини. Дивлячись які великі пиріжки ви хочете, такі нарізайте і шматки.
11. Шматки тіста розкачуємо на коржі. У середину кожного коржика викладаємо нашу начинку.
12. Спочатку з’єднуємо два протилежні краї коржа.
13. Тепер склеюємо з заклеєним краях.
14. А тепер посилюємо нашу склеювання пальцями по всій ліпленні. Піднімати пиріжок зі столу не треба. Добре зліпили його, пальцями закріпили.
15. Тепер можна підняти зі столу і зверху зробити такий гребінець, загортаючи кінці зліпки під кутом один за іншим. Хтось потім вирівнює ці гребінці, а хтось залишає так.
16. Готові пиріжки викладаємо на обробну дошку ніжно змащену борошном. Саме змащену, а не посипану. Тобто посипали і надлишки струсили. Близько один до одного не кладіть. Треба щоб між пиріжками був вільний простір. Так робимо все пиріжки.
Смажимо пиріжки
17. Смажимо котлети на сковороді. Наливаємо рослинне масло в сковороду, бажано без запаху. Розігріваємо. Викладаємо пиріжки.
18. Смажимо пиріжки з двох сторін по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Смажаться вони дуже швидко. Начинка у нас готова, залишається тільки просмажиться тесту.
19. Наші пиріжки готові. Зажаристые, рум’яні.
20. Давайте разрежем один. Ріжемо, а зверху так смачно хрумтить скоринка. Тісто тонке. Начинки багато.
Всі. Насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
-
Швидкі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти:
- Лаваш — залежно від кількості їдців
Перша начинка:
- Цибуля — 1 пучок
- Яйця зварені круто — 2 шт.
- Сіль, перець
Друга начинка:
- Цибуля зелена — 1 пучок
- Петрушка — 1 пучок
- Кріп — 1 пучок
- Сир сулугуні
Мастило для лаваша:
- Сирі яйця — 2 шт.
- Молоко — 80-100 мл.
Приготування:
Робимо першу начинку
1. Ставимо Сковороду на плиту, наливаємо трішки олії і розігріваємо. У зеленої цибулі відрізаємо білу частину. Дрібно нарізаємо і обсмажуємо її на сковороді, щоб вона стала м’якше, буквально 1 хвилину.
2. За цей час також дрібно нарізаємо зелену частину цибулі, відправляємо її також на сковороду. помішуємо і знімаємо з плити секунд через 10-12. Я не обмовився, через 10-12 секунд.
3. Яйця натираємо на крупній тертці. Цибулю викладаємо зі сковороди в миску, туди ж відправляємо яйця. Солимо, перчимо.
4. Обов’язково спробуйте в цей момент начинку. Додайте, якщо щось необхідно.
Перша начинка у нас готова.
Робимо начинку другу
5. Другу начинку ми робимо із зелені та сиру. Нарізаємо дрібно всю зелень, підсолюємо. Перемішуємо і трохи потиснемо руками, щоб трошки пустила сік.
6. На дрібній тертці натираємо сир і додаємо до зелені. Все добре перемішуємо руками. Намагаємося зробити масу більш однорідною, щоб було більш зручно завертати.
Друга начинка готова.
Робимо мастило для лаваша
7. Беремо невелику чашку, розбиваємо туди 2 яйця, вливаємо молоко, додаємо дрібку солі і добре збовтуємо виделкою до однорідності.
8. Беремо лаваш і нарізаємо його ножицями на квадрати, приблизно 15 див. на 15 див.
9. Включаємо духовку на 180°
10. На квадратик лаваша викладаємо начинку. Якщо любите товстіший, кладіть начинки побільше. Навколо начинки обмазуємо лаваш яєчно-молочною сумішшю, щоб лаваш був м’яким і прилипав один до одного.
11. Починаємо загортати. Загортаємо куточок з одного боку і куточок з протилежного боку.
12. Потім два куточка заправляємо також як і перші. Вийшов такий конвертик.
13. Конвертики відправляємо на деко. Кожен конвертик змащуємо зверху сумішшю яєць з молоком. Можна посипати кунжутним насінням.
14. Духовка у нас вже розігріта до 180°, відправляємо туди наші конвертики хвилин на 10-15. Тільки щоб вони трохи підрум’янилися.
15. Вони у нас підрум’янилися через 9 хвилин. Так що спостерігайте за ними. Можуть бути готові і раніше, ніж через 10 хвилин. Все залежить від плити, товщини пиріжків, начинки.
16. Якщо ви їх не з’їсте все відразу, краще викладіть пиріжки на решітку, щоб вони не отпотевали.
Швидко і смачно. З різними начинками. На всю сім’ю.
Приємного апетиту!
-
Відео — Ледачі пиріжки з яйцем і цибулею
Приємного апетиту!