Новий рік — нове і цікаве меню на новорічний стіл

Незважаючи на те, що ця стаття була написана трохи пізніше інших новорічних статей, в яких ви могли вже побачити деякі рецепти присутні тут, раджу ознайомитись хоча б коротко з меню. Всі ці рецепти вам знадобляться не тільки на новий рік, але і на будь яке інше свято. Подивіться, не пошкодуєте! Спробуйте, не відірветься! Це все ну дуже смачно.

Новий рік все ближче. Люди все частіше замислюються, а що ж будемо готувати на свято?

Я вже давав рецепти новорічних страв в окремих статтях, це були статті

Зміст:

    • про салатах
    • про закусках
    • шампанських коктейлях
    • горілчаних коктейлях
    • Новорічне меню

Все це призначалося на святковий стіл.

Сьогодні я вирішив трохи впорядкувати меню, додати нові і цікаві страви, тому вам можуть попастися страви, які ви вже зустрічали в інших моїх статтях, не дивуйтеся.

Почнемо ми звичайно з салатів і закусок.

Зміст:

  • Салат з морепродуктами
  • «Шуба по Далекосхідному»
  • «Бурштинова кукурудза»
  • «Гранатовий браслет»
  • «Паштет з печінки» під брусничним желе
  • Закуска з буряком і сиром
  • Папороть з грибами і м’ясом
  • Стрілки часнику
  • «Хе» по нашому, з свіжозамороженої оселедця
  • Гребінці з рисом під вершковим соусом
  • Заливне з риби — пеленгас
  • Салатик «Мікс»
  • Севіче з креветок
  • Баклажани з копченими мідіями
  • Фарширована риба — краснопірка
  • Відео: «Ялинка»

Наступними будуть рибні страви.

Зміст

  • Минтай фарширований картоплею
  • Найсмачніша сьомга в духовці
  • Оригінальні рецепти приготування рулетиків з камбали
  • Риба на пару ― Палтус на овочах
  • Відео: «Запечений судак»

Покрокові рецепти з фото на Новий рік

Ми з вами маємо багато різних страв, які будуть відмінно виглядати на Новорічному столі.

1.Салат з морепродуктами

Інгредієнти:

  • Твердий сир — 250-300 р.
  • половина лимона
  • Помідори — 2 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Коктейль консервованих «Морепродукти у власне соку» — 250-300 р.
  • Олія оливкова — 2 ст. л.

Приготування:

1. Яйця натерти на тертці.

2. Сир натирається на тертці. Взагалі, щоб салат був ніжніше, найкраще всі інгредієнти натерти на тертці.

3. Сир змішаємо з натертими яйцями.

4. Помідори нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в сир з яйцями.

5. У лимона обрізаємо верхівку, розрізаємо навпіл, видаляємо у половинки без верхівки насіння, щоб вони не попалися нам в салаті, нарізаємо на скибочки , другу половину відкладаємо в сторону.

6. Дістаємо морепродукти з банки і нарізаємо.

7. Заправляємо салат оливковою олією.

8. Часточки нарізаного лимона вичавлюємо в салат.

9. Все ретельно перемішуємо. Розкладаємо по тарілках.

Салат можна прикрасити чорними оливками.

Приємного апетиту!

2. «Шуба по Далекосхідному»

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби (слабо копчене, беріть цілим шматком, не нарізане) – 250 гр.
  • Краби (крабові палички) — 250 р.
  • Креветки варено-морожені – 250 гр.
  • Картопля середній – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт..
  • Сметана — 100 р.
  • Майонез – 150 гр.
  • Часник – 1 зубок
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль

Приготування:

1. Перше, що нам треба зробити, це підготувати інгредієнти: Яйця, картоплю, моркву зварити.

2. Яйця почистити, нарізати невеликими кубиками

3. Картоплю порізати також кубиками

4. Моркву натерти на крупній тертці

5. Цибулю — порей порізати кільцями

6. Краби розберіть по волокнах. Якщо у вас крабові палички, намагайтеся купити «сніжний краб», ці палички теж можна розібрати по волокнах, якщо інші-наріжте.

7. Філе червоної риби поріжте на невеликі шматочки.

8. Часник почистити і розчавити ножем. У сковороду налийте масло, нагрійте його, покладіть часник обсмажте його до золотистого кольору, приберіть зі сковороди.

9. Креветки розморозьте, очистіть і покладіть в гаряче масло. Обсмажте на сильному вогні 2-3 хвилини, помішуючи. Зніміть зі сковороди, дайте охолонути.

10. Сметану покласти в майонез і добре перемішати.

11. Тепер почнемо збирати салат. Перший шар у нас буде картопля. Його треба посолити і обмазати сметанною сумішшю.

12. Наступний шар червона риба, посипати її частиною цибулі-порею

13. Зверху приправити сметанною сумішшю. Можете зробити сіточку. Зверху викласти остиглі креветки.

14. Наступним шаром викласти яйця.

15. Поверх краби або крабові палички. Знову зробіть із сметанної суміші сіточку.

16. Посипте і обліпити салат тертою морквою по всій поверхні. Надайте салату рівну форму.

17. Покрийте верхній шар моркви сметано — майонезній сумішшю.

Прикрасьте залишилися цибулею-пореєм, скибочками лимона, зеленню і трояндою із смужок риби.

Такий салат є звичайно шкода, але все на ваш розсуд.

Приємного апетиту!

А далі я вам покажу свої улюблені салати і закуски, які у нас будуть обов’язково на новорічному столі.

4. Салат «Бурштинова кукурудза»

Чим ближче Новий рік, тим більше людей починають замислюватися, а що ж ми будемо готувати на свято. Адже хочеться і гостей здивувати красою салатів і щоб було смачно. Завжди перше враження залишається найяскравішим. Читати далі …

5. Салат «Гранатовий браслет»

Гранатовий браслет, звучить ну дуже красиво, виразно як щось класичне, завдяки великому А. В. Купріну. Але ми з вами будемо говорити про салаті, відомому величезної кількості людей, але також багатьом і не відомому. Читати далі …

6. Закуска «Паштет з печінки»

Дуже красиве, святкове блюдо і дуже смачне. Уявляєте, як буде виглядати ваш стіл, якщо ви поставите такі креманки. Читати далі …

7. Проста закуска з буряком і сиром

Кожна господиня намагається приготувати на свято що — небудь особливе, гарне, щоб здивувати гостей. Але іноді страх того, що — ах, я не вмію, я не знаю як.., я не знаю що з чим можна приготувати , щоб було смачно, заважає польоту нашої фантазії. Читати далі …

8. Папороть з грибами і м’ясом

Я думаю, що найбільш не оціненими закусками у нас, є закуски з папороті. Читати далі …

9. Стрілки часнику з м’ясом

Звичайно не всі їли це блюдо. Багато хто напевно і не знали про таке, але у Азіатських народів це звичайне, мало не щоденне блюдо. Для нас же ця оригінальна закуска є незвичайною, святкової і звичайно смачною. Читати далі …

10. «Хе» із свіжозамороженої оселедця

Ми, наприклад, на кожен Новий рік обов’язково робимо будинку мою улюблену закуску, яка відлітає в першу чергу, практично відразу як сіли за стіл. Готується вона дуже швидко і це дуже зручно в свята, коли рук на все не вистачає, а тут перша частина приготування чисто чоловіча. Читати далі …

11. Гребінці з рисом

Сьогодні ми з вами будемо готувати не часто подаються у нас страви — це гаряча закуска з гребінців з рисом під вершковим соусом. Читати далі …

12. Заливне з риби

Ще одне абсолютно новорічна страва, це холодець. З чого тільки не роблять, і з різного м’яса птиці і яловичини, особливо субпродуктів, свинини, кролятини. У нас холодець роблять в основному з риби. Читати далі …

13. Салатик «Мікс»

Вогненний півень вже визирає з курника і чекає коли настане його час. Ми постараємося догодити йому і будемо готувати салати з морепродуктів, він їх любить. Читати далі …

14. «Севіче» з креветками

Звичайно, креветки можна з’їсти і просто варені, але коли ви спробуєте цю страву, то скажете що так, це закуска, а не просто креветки. Читати далі …

15. Рецепт баклажанів з мідіями

Обов’язково треба спробувати. Це така смакота! Спочатку навіть і не можеш зрозуміти, ну що ж це за страва така, що це за смакота, з чого? Читати далі …

Ну і нарешті королева закусок:

16. Фарширована риба

Скільки себе пам’ятаю останні 20-30-40, а може й більше років, святкування жодного Нового року не обходилось без цієї страви. Читати далі …

17. Відео:

Гарячі страви з риби і морепродуктів.

Як ви вже знаєте, багато дуже люблять рибу і морепродукти, тому в цій статті ми в основному, показали рецепти з них.

1. Минтай фарширований картоплею

Інгредієнти:

  • Минтай — 2 середніх рибки
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Картопля — 1 шт.
  • Сир — 100 р.
  • Сіль, спеції, зелень

Приготування:

1. Рибу промити, якщо необхідно, почистити і промити знову (звичайно не обов’язково брати минтай. Ми взяли його як найпростішу і найпоширенішу рибу.)

2. Натерти картоплю на тертці і відразу ж залити її холодною водою, щоб не почорнів. Міняємо Воду кілька разів, поки вона не стане прозорою.

3. Рибу натерти сіллю і приправами. Зараз велика різноманітність приправ для риби в магазині, виберіть, що вам подобається. Спеції беріть теж любите.

4. Кільцями порізати цибулю, нарізати зелень, натерти на крупній тертці сир.

5. Злити воду, додати в картоплю яйце, перемішати, посолити, поперчити за смаком.

6. Деко застелити фольгою, викласти на неї рибу. Отриманої картопляною масою нафарширувати рибу, полити лимонним соком, видавлюючи його з лимона.

7. Викласти зверху півкільця цибулі.

8. Полити рослинним маслом (добре оливковою), щоб тримався сир і для кращого запікання.

9. Посипати сиром.

10. Зверху посипати зеленню.

Закрити рибу фольгою і поставити в нагріту до 180° духовку на 25-30 хвилин. Дивіться з вашої духовці.

Якщо хочете, щоб риба була засмаженою, відкрийте фольгу за 5 хвилин до готовності.

Риба готова.

Приємного апетиту!

2. Найсмачніша сьомга в духовці

Інгредієнти:

  • Шматок сьомги — 300-400 р.
  • Масло вершкове заморожене
  • Чорний перець або суміш 5 перців
  • Лимон
  • Італійські трави
  • Сіль
  • Фольга

Приготування:

1. Розрізати шматок сьомги. Беріть гострий ніж, інакше буде важко розрізати.

2. Повинно вийде 2 стейка.

3. Посипати їх сіллю, поперчити.

4. Засипати італійськими травами, відразу приємний запах попливе по кухні.

5. Перевернути рибу.

6. Все повторити, що робили перший раз. Тобто посолити, поперчити, посипати травами і поставити в холодильник на 40-60 хвилин.

7. Будемо робити формочки з фольги, розгорнути фольгу блискучою стороною всередину.

8. Взяти тертку, наше заморожене масло і

натерти масло на фольгу. При натиранні масла тримайте тертку навісу. Натираємо стільки, щоб вмістився шматок риби.

9. Покласти рибу на масло.

10. Зверху, на другу сторону також натерти масло.

11. Загорніть рибу у фольгу залишивши зверху трохи прочиненими.

12. Все теж саме зробити з другим стейком.

13. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180°.

14. Виймаємо з духовки

15. і прямо у фользі кладемо на тарілки. Ви побачите, що на денці фольги залишилася невелика кількість масла, нічого страшного, риба від цього буде тільки соковитіше. На тарілку додаємо скибочки лимона. Як ви помітили, при готуванні ми лимон не вживали, щоб не відбити природний смак риби.

Налетайте поки гаряча, хоча вона й холодна і смачна.

Приємного апетиту!

3. Два рецепту приготування рибних рулетиків з камбали

Риба на будь-якому столі, в будь-який час хороша. Але на новорічний стіл, природно, хочеться поставити що-небудь особливе. Рибні рулетики, які стануть окрасою і для святкового столу і просто сімейного вечері. Читати далі …

4. Риба на пару ― Палтус на овочах

Ми з вами теж готували вже досить багато всяких страв з риби. І свіжомороженого оселедця, і з білої риби під імбирним соусом, і з камбали з молодою картоплею і сподіваюся, що ті хто пробував ці страви, оцінили їх по достоїнству. Сьогодні ми з вами розглянемо смачний рецепт із серії — страви з риби — який можна приготувати навіть на свято. Особливо цей рецепт стане в нагоді тим, хто не може їсти смажене. Читати далі …

5. Відео: Запечений судак.

Приємного апетиту!

(Visited 18 times, 3 visits today)