Оригінальний рецепт приготування ароматних фаршированих баклажанів з шинкою, сиром і помідорами.
Інгредієнти
-
4 шт.
— баклажан (середнього розміру)
-
6 скибочок
— шинка
-
200 гр.
— сир (Гауда або Моцарела)
-
6 шт.
— помідори
-
4 щіпки
— орегано
-
4 щіпки
— паприка
-
на смак
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Включаємо духовку на 180 градусів.
Баклажани промиваємо і не видаляючи верхню частину зі стеблинкою, робимо п’ять поздовжніх розрізів. Посипаємо підготовлені баклажани сіллю і залишаємо на 15 хвилин.
Баклажани висушуємо паперовими рушниками, викладаємо на змащене деко. Відправляємо в духовку на 10 хвилин.
Поки запікаються розрізані баклажани, помідори нарізаємо тонкими кружечками. Скибочки шинки розрізаємо навпіл. Сир натираємо.
Виймаємо баклажани з духовки і між кожним скибочкою баклажани викладаємо підготовлені помідори, 3 скибочки шинки на кожен баклажан, підготовлений сир. Посипаємо фаршировані баклажани сіллю, паприкою, орегано і скроплюємо оливковою олією.
Запікаємо ароматні баклажани в духовці 25-30 хвилин. Подаємо фаршировані баклажани гарячими. Приємного апетиту!