Про сирники знають всі. І напевно багато їх готують часто, особливо ті, у кого є маленькі дітки. М’які, ніжні, з добавками ягід або фруктів вони подобаються всім, ну, майже всім. Рецептів таких оладок з сиру безліч. Та й який потрібен особливий рецепт, бери сир, додавай, що тобі подобається і страва готова.
Фантазуйте! Подивіться рецепти нижче. Вибирайте і обов’язково готуйте!
1. Сирники з сиру з родзинками
Інгредієнти:
- Сир — 150 р.
- Борошно — 2 ст. л.
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Кориця — за смаком
- Ізюм — за смаком
Приготування:
1. Сир викладаємо в глибоку чашку і розминаємо товкачиком.
2. Розбиваємо яйце. Кладемо цукор 1-1,5 ст. л. Хто скільки любить. Солимо.
3. Все добре товчемо, додаємо корицю.
4. Додаємо поступово борошно. Все ретельно перемішуємо ложкою.
5. Обробну дошку посипаємо борошном, викладаємо тісто, трохи приминаем і додаємо жменю родзинок, попередньо помытого і висушеної.
6. Замішуємо тісто і робимо його ковбаскою.
7. Відрізаємо від ковбаски шматочки, досить великі і робимо з них гуртки. У нас вийшло 5 з половиною сирників.
8. Ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом, нагріваємо. Викладаємо на сковороду сирники. Вогонь робимо середній.
Як тільки сирники підсмажилися з другої сторони, знімаємо і викладаємо на паперову серветку, щоб вона ввібрала надлишки масла.
Всі наші сирники з корицею і родзинками готові.
Приємного апетиту!
2. Рецепт дуже смачних сирників з сиру
Інгредієнти:
- Сир — 300 р.
- Борошно — 50 р.
- Манна крупа — 30 р.
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Рослинна олія
Приготування:
1. Сир викладаємо в глибоку миску.
2. Розбиваємо туди яйце. Все добре перемішуємо.
3. Висипаємо неповну чайну ложечку солі.
4. Висипаємо столову ложку цукру, дивіться за смаком, можна і побільше.
5. Додаємо манку.
6. Додаємо борошно
7. Додаємо ще половину чайної ложки розпушувача. Все це ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону відстоятися, приблизно на 10 хвилин.
8. На стіл насипати борошно і починаємо формувати сирники. Беремо масу ложкою викладаємо на стіл.
9. Обвалюємо в борошні і руками формуємо спочатку кульки, а потім приплющиваем , виходять коржі.
10. Ставимо сковорідку на вогонь для розігріву. Сковорода почала тріщати, значить готова для роботи. Наливаємо рослинне масло, даємо йому розігрітися, недовго, і викладаємо на сковороду наші сирники.
11. Смажимо на середньому вогні, до світло-коричневої скоринки.
12. Потім перевертаємо і також смажимо з другої сторони.
Ну ось. Наші готові сирники. Ми подаємо їх з медом. Ви можете подавати з чим хочете. З варенням, сметаною, вершковим маслом і т. д.
Приємного апетиту!
3. Як зробити смачні сирники
Цей рецепт дуже схожий на інші, майже однакові. Ви здивуєтеся, навіщо він його сюди вніс, такі вже є. Але як ми і говорили, тут є зовсім невелика родзинка, яка робить смак трохи іншим. Спробуйте відгадати, де ця родзинка, а я в кінці скажу вам це.
Інгредієнти:
- Сир — 500 р.
- Цукор — 2 ст. л.
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Борошно — 2 ст. л.
- Сіль
- Яєчний жовток, якщо у вас сир сухий, можна використовувати ціле яйце, якщо сирий, то можна взагалі без яєць.
Приготування:
1. Сир кладемо в глибоку миску, додаємо яйце.
2. Додаємо цукор і ванільний цукор, щіпку солі.
3. Перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Можете спробувати, чи достатньо цукру або солі і додати в цей момент.
4. Додаємо борошно і знову ретельно перемішуємо.
5. Далі все як звичайно. Робимо кульки, обвалюємо їх у борошні, приплющиваем, робимо коржик.
6. В розпечену сковорідку наливаємо олії, а також додаємо трохи топленого масла.
7. Викладаємо сирники на деякій відстані один від одного. Смажимо 3-4 хвилини до появи жовто — коричневою скоринкою, потім перевертаємо і смажимо також. Посувайте сирники з країв до центру і навпаки.
Готові сирники, перекладаємо на тарілку і подаємо з соусами або приправами, які вам подобаються.
А тепер скажу що в цьому рецепті є родзинкою — це додавання топленого масла при смаження сирників. Здавалося б, це такий мізер, а смак покращується.
Приємного апетиту!
4. Сирники із сиру з манкою і курагою
Інгредієнти:
- Сир — 1 кг
- Курага
- Ізюм
- Яйця — 3 шт.
- Манна крупа — 5 ст. л.
- Ваніль — 1 щіпка або ванільний цукор — 1 пакетик
Приготування:
1. Сир викладаємо в глибоку чашку.
2. Додаємо курагу, дивіться самі скільки, за смаком, не переборщіть.
3. Додаємо сухий родзинки, теж небагато.
4. Розбиваємо яйця в сир.
5. Додаємо манну борошно. Ванільний цукор або ванілін. Чистої ванілі багато не сипте, ванільного цукру можна висипати пакетик. Також додаємо цукор., 2 ст. л. , додавайте по своєму смаку.
6. Ретельно все перемішуємо руками до отримання однорідної маси.
7. Накриваємо чашку плівкою і ставимо десь на 30 хвилин. Так як ми додавали суху манку і родзинки, треба щоб вони просочилися за цей час.
8. Починаємо смажити. Ложкою набираємо сирну масу і викладаємо її на борошно, яку треба насипати в тарілку. Обвалюємо масу в борошні і скачуємо кульки. Розплющуємо, отримуємо коржі сирників.
9. Укладаємо на сковороду, на невеликому вогні обсмажуємо до рум’яної скоринки, перевертаємо і смажимо з іншого боку до рум’яної скоринки. Якщо сирники у вас великі, накрийте на короткий час сковорідку кришкою.
Отже, сирники з курагою і родзинками готові.
Приємного апетиту!
5. Сирники з ягодою
Інгредієнти:
- Сир — 250 р.
- Борошно — 2-3 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Яйце — 1 шт.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Сіль
- Борошно
- Рослинна олія
- Йогурт
- Свіжі ягоди (якщо немає свіжих, беріть заморожені або варення)
Приготування:
1. У чашку викладаємо сир, висипаємо цукор, ванільний цукор, розпушувач, солимо, розбиваємо яйце. Все ретельно перемішуємо.
2. З отриманого тіста ліпимо сирники. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сирники в сковороду. Смажимо на повільному вогні, щоб вони просмажаться всередині.
3. Коли сирники зажарятся до золотистої скоринки, перевертаємо і смажимо другу сторону.
4. Знімаємо сирники зі сковороди на тарілку, покриту паперовим рушником , щоб стікало зайве масло.
Прикрашаємо сирники ягодами, дуже хороша малина, та й інші не гірше. Подаємо на стіл з йогуртом або сметаною. Смакота.
Приємного апетиту!
6. Відео — Класичні сирники
7. Покроковий рецепт з фото сирників в духовці
Інгредієнти:
- Борошно кукурудзяне — 4-5 ст. л.
- Сир — 500 р.
- Цукор — 3-4 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль — 1/3 ч. л.
- Ванільний цукор — 2 ч. л.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Сушена журавлина
Приготування:
1. У глибоку чашу розбиваємо яйця, додаємо ванільний цукор, звичайний цукор, щіпку солі.
2. Як слід перемішуємо.
3. Додаємо рослинне масло. Знову все добре перемішуємо.
4. Добре перемішану суміш додаємо в сир.
5. Перемішуємо товкачиком.
6. Додаємо кукурудзяну муку і розпушувач. Замість кукурудзяного борошна можна додати манку або вівсяну муку. Знову все перемішуємо.
7. У готову сирну масу додаємо сушену ягоду. Знову добре перемішуємо товкачиком.
8. Готову масу вкладаємо в кулінарний мішок, попередньо вкладений в склянку, для зручності.
9. Формочки змащуємо рослинним маслом. Формочки можете брати будь-які, які у вас є.
10. За допомогою кулінарного мішка видавлюємо масу в наші формочки.
11. Беремо склянку, дно опускаємо у воду і цим дном сильно притискаємо масу у формочки, щоб вийшов малюнок. Після кожного натискання склянкою маси в формі, обов’язково змочують дно склянки у воді.
12. Підготовлені сирники ставимо в духовку розігріту до 190° випікатися. Виймаємо через 25 хвилин, сирники готові.
13. Викладаємо на блюдо. На кожен сирник кладемо трохи сметани.
14. Прикрашаємо кожен ягідкою і легко поливаємо ягідним соусом.
Наші сирники можна подавати на стіл. Краса, вкуснища!
Приємного апетиту!
8. Сирники в духовці з яблуками
Інгредієнти:
- Творог9% — 500 р.
- Борошно — 4 ст. л.
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 3-4 ст. л.
- Яблука — 6 шт.
- Кориця
- Сіль
Приготування:
1. Сир викладаємо в глибоку чашку. Туди ж розбиваємо яйце і солимо.
2. Висипаємо в сир цукор, висипайте по своєму смаку. У нас був тростинний цукор, ми висипали 3 ст. л.
3. Все добре перемішуємо. Не намагайтеся зробити крем, якщо будуть дрібні шматочки сиру, це добре. Багато люблять відчувати в сирники саме «шорсткий» сир.
4. Додаємо поступово борошно. Додайте пару ложок добре перемішайте. Борошна може знадобитися більше, якщо у вас рідкий сир і менше, якщо сухий. Отриману суміш відставляємо в сторону.
5. Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину і нарізаємо на дрібні кубики.
6. Трохи посипаємо корицею, для аромату.
7. Додаємо яблука до сиру. Все перемішуємо. Наша суміш готова.
8. На деко викладаємо пекарську папір або спеціальний килимок, до якого нічого не прилипає. Змащуємо рослинним маслом. (килимок можна не змащувати, так і папір для випічки теж можна не змащувати.)
9. Починаємо формувати сирники. Поруч з листом ставимо тарілку з водою, і чашку з нашої сумішшю і ложкою. Занурюємо Руки в воду, щоб маса не прилипала і робимо так перед тим, як зліпити кожен кульку суміші.
10. В ложку набираємо суміш і перекладаємо в руку.
11. Скачуємо кульку і трохи по ньому поплескавши, перетворюємо його в коржик.
12. Укладаємо коржі на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180° хвилин на 10 — 15 хвилин. Поглядає, щоб не підгоріли. Багато залежить від духовки.
13. Як тільки сирники вкрилися знизу легкої золотистої скоринкою, перевертаємо і смажимо, як і першу сторону. Але час це займе трохи менше. Може бути 10 хвилин. У нас це зайняло 7 хвилин, ну і хвилину вони ще полежали на гарячому деку.
Викладаємо на блюдо, запах дивовижний від яблук. Подаємо на стіл з варенням, сметаною і т. д.
Ми подали з малиновим варенням. Ну просто смакота!
Приємного апетиту!
9. Відео — Сирники в духовці. Смачний і простий у приготуванні рецепт
Приємного апетиту!