Святковий м’ясний рулет з фаршу, запечена в духовці з печерицями, картоплею, морквою і цибулею.
Інгредієнти
Для рулету:
-
1 кг.
— м’ясний фарш (яловичина+свинина)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 склянка
— сухарі (панірувальні)
-
2,5 склянки
— молоко
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1,5 ч. л.
— гірчиця (діжонська)
-
2 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
2 ч. л.
— сіль
Для гарніру:
-
10-12 шт.
— картопля
-
14 шт.
— печериці
-
5 шт.
— морква
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
У мисці сухарі змішуємо з молоком і чекаємо 10 хвилин, поки набухнуть. Ріпчасту цибулю (1 шт) дрібно нарізаємо. У миску викладаємо змішаний фарш, додаємо сухарі в молоці, цибулю, яйця, гірчицю, паприку, мелений перець і сіль. Ретельно перемішуємо заготовку для рулету.
Картопля добре промиваємо з губкою або очищаємо від шкірки, крупно нарізаємо. Гриби промиваємо, очищену моркву нарізаємо кружечками, очищений цибулю (2 шт) — крупно. Підготовлені картоплю, моркву та цибулю окремо відварюємо в солоній воді 5 хвилин і відкидаємо на друшляк.
Деко (розмір 30х40 див.) змащуємо маслом і посередині викладаємо підготовлений фарш. Формуємо руками з фаршу на деку рулет. Важливо, щоб поверхня рулету вийшла гладкою без тріщин. Навколо рулету розміщуємо цибулю, гриби, моркву і картоплю. Посипаємо овочі з грибами сіллю, меленим перцем і скроплюємо маслом.
Деко з рулетом, овочами і грибами відправляємо в розігріту духовку до 175 градусів і запікаємо 50-60 хвилин. Через 15 хвилин після початку запікання на деко рівномірно вливаємо 1 чашку води.
Готовий ароматний рулет виймаємо, 3-4 хвилини даємо постояти, посипаємо петрушкою і подаємо з соліннями і улюбленим соусом. Приємного апетиту!