Запечений м’ясний рулет з грибами і овочами


Святковий м’ясний рулет з фаршу, запечена в духовці з печерицями, картоплею, морквою і цибулею.

Інгредієнти

Для рулету:

  • 1 кг.

    — м’ясний фарш (яловичина+свинина)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 склянка

    — сухарі (панірувальні)

  • 2,5 склянки

    — молоко

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1,5 ч. л.

    — гірчиця (діжонська)

  • 2 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 2 ч. л.

    — сіль

Для гарніру:

  • 10-12 шт.

    — картопля

  • 14 шт.

    — печериці

  • 5 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    У мисці сухарі змішуємо з молоком і чекаємо 10 хвилин, поки набухнуть. Ріпчасту цибулю (1 шт) дрібно нарізаємо. У миску викладаємо змішаний фарш, додаємо сухарі в молоці, цибулю, яйця, гірчицю, паприку, мелений перець і сіль. Ретельно перемішуємо заготовку для рулету.

    Картопля добре промиваємо з губкою або очищаємо від шкірки, крупно нарізаємо. Гриби промиваємо, очищену моркву нарізаємо кружечками, очищений цибулю (2 шт) — крупно. Підготовлені картоплю, моркву та цибулю окремо відварюємо в солоній воді 5 хвилин і відкидаємо на друшляк.

    Деко (розмір 30х40 див.) змащуємо маслом і посередині викладаємо підготовлений фарш. Формуємо руками з фаршу на деку рулет. Важливо, щоб поверхня рулету вийшла гладкою без тріщин. Навколо рулету розміщуємо цибулю, гриби, моркву і картоплю. Посипаємо овочі з грибами сіллю, меленим перцем і скроплюємо маслом.


    Деко з рулетом, овочами і грибами відправляємо в розігріту духовку до 175 градусів і запікаємо 50-60 хвилин. Через 15 хвилин після початку запікання на деко рівномірно вливаємо 1 чашку води.

    Готовий ароматний рулет виймаємо, 3-4 хвилини даємо постояти, посипаємо петрушкою і подаємо з соліннями і улюбленим соусом. Приємного апетиту!