Ароматні курячі стегна в куркумі, запечені з цибулею-пореєм, солодким перцем і цибулею.
Інгредієнти
-
6 шт.
— курка (стегно)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
1 стебло
— цибуля-порей
-
1 шт.
— перець (червоний солодкий)
-
4 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— оцет (винний)
-
1 ст. л.
— куркума
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Стегна промиваємо, висушуємо серветками, натираємо сіллю і посипаємо куркумою, паприкою, перцем.
Очищений перець нарізаємо шматочками, часник дрібно, очищений ріпчасту цибулю розрізаємо на 8 часточок, цибуля-порей тонко нарізаємо.
Підготовлені стегна в спеціях викладаємо шкірою вниз в гаряче масло (2 ст. л.), обсмажуємо до рум’яної скоринки на сильному вогні, перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону. Виймаємо.
В масло після стегон викладаємо підготовлені скибочки цибулі, часник, солодкий перець і цибулю-порей. Додаємо залишки олії (2 ст. л.) і обсмажуємо овочі до м’якості 5-7 хвилин. Потім додаємо оцет, лавровий лист, викладаємо обсмажені стегна і акуратно перемішуємо. Всі курячі стегна перевертаємо шкірою вгору.
Відправляємо ароматні стегна в духовку при 200 градусах на 30-35 хвилин і потім подаємо гарячими з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!