Запечені курячі стегна з куркумою і овочами


Ароматні курячі стегна в куркумі, запечені з цибулею-пореєм, солодким перцем і цибулею.

Інгредієнти

  • 6 шт.

    — курка (стегно)

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 1 стебло

    — цибуля-порей

  • 1 шт.

    — перець (червоний солодкий)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — оцет (винний)

  • 1 ст. л.

    — куркума

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Стегна промиваємо, висушуємо серветками, натираємо сіллю і посипаємо куркумою, паприкою, перцем.


    Очищений перець нарізаємо шматочками, часник дрібно, очищений ріпчасту цибулю розрізаємо на 8 часточок, цибуля-порей тонко нарізаємо.


    Підготовлені стегна в спеціях викладаємо шкірою вниз в гаряче масло (2 ст. л.), обсмажуємо до рум’яної скоринки на сильному вогні, перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону. Виймаємо.

    В масло після стегон викладаємо підготовлені скибочки цибулі, часник, солодкий перець і цибулю-порей. Додаємо залишки олії (2 ст. л.) і обсмажуємо овочі до м’якості 5-7 хвилин. Потім додаємо оцет, лавровий лист, викладаємо обсмажені стегна і акуратно перемішуємо. Всі курячі стегна перевертаємо шкірою вгору.


    Відправляємо ароматні стегна в духовку при 200 градусах на 30-35 хвилин і потім подаємо гарячими з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!