Кращий рецепт найсмачнішої запеченої грудки індички. До приготування грудку замочуємо в розсолі на 4-5 годин.
Інгредієнти
Для індички:
-
1 шт.
— індичка (грудка на кістки, 1.6-1.8 кг)
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— перець (чорний)
-
1/2 ч. л.
— сіль
Для розсолу:
-
2 склянки
— вода
-
2 склянки
— бульйон (курячий)
-
2 ст. л.
— сіль
-
1 ст. л.
— цукор (коричневий)
Рецепт приготування
Розчиняємо в бульйоні содою цукор і сіль. Заливаємо підготовленим розсолом промиту грудку індички в каструлі. Або викладаємо грудку в пакет з замком (Zip-Lock), заливаємо розсолом і, для стійкості, пакет відправляємо в каструлю. Залишаємо грудку в розсолі 4-5 годин.
Виймаємо грудку індички з розсолу, промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Щоб велика грудка рівномірно засмажилась, з фольги робимо 4 великих кульки, викладаємо їх на деко і зверху розміщуємо підготовлену грудинку.
Відокремлюємо рукою шкіру від м’яса і рівномірно викладаємо під шкіру розм’якшене вершкове масло.
Натираємо грудку індички рослинним маслом і посипаємо перцем і сіллю.
Відправляємо підготовлену грудинку в духовку на 30 хвилин спочатку при 220 градусах, потім знижуємо до 165-170 і смажимо ще близько 1 години.
Готову ароматну грудку виймаємо, залишаємо на 15 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!