Запечена грудка індички в духовці


Кращий рецепт найсмачнішої запеченої грудки індички. До приготування грудку замочуємо в розсолі на 4-5 годин.

Інгредієнти

Для індички:

  • 1 шт.

    — індичка (грудка на кістки, 1.6-1.8 кг)

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний)

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Для розсолу:

  • 2 склянки

    — вода

  • 2 склянки

    — бульйон (курячий)

  • 2 ст. л.

    — сіль

  • 1 ст. л.

    — цукор (коричневий)

Рецепт приготування

    Розчиняємо в бульйоні содою цукор і сіль. Заливаємо підготовленим розсолом промиту грудку індички в каструлі. Або викладаємо грудку в пакет з замком (Zip-Lock), заливаємо розсолом і, для стійкості, пакет відправляємо в каструлю. Залишаємо грудку в розсолі 4-5 годин.


    Виймаємо грудку індички з розсолу, промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Щоб велика грудка рівномірно засмажилась, з фольги робимо 4 великих кульки, викладаємо їх на деко і зверху розміщуємо підготовлену грудинку.


    Відокремлюємо рукою шкіру від м’яса і рівномірно викладаємо під шкіру розм’якшене вершкове масло.


    Натираємо грудку індички рослинним маслом і посипаємо перцем і сіллю.


    Відправляємо підготовлену грудинку в духовку на 30 хвилин спочатку при 220 градусах, потім знижуємо до 165-170 і смажимо ще близько 1 години.

    Готову ароматну грудку виймаємо, залишаємо на 15 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!