Класичний рецепт приготування ароматної домашньої юшки з окуня.
Інгредієнти
-
4 шт.
— окунь (20-23 див.)
-
5 шт.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 пучка
— зелена цибуля
-
2 шт.
— лавровий лист
-
6 шт.
— перець (горошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
У тарілку наливають юшку, викладаємо зверху окунь цілком, посипаємо нарізаною зеленою цибулею і подаємо гарячою. Приємного апетиту!
Окунь очищаємо від луски, надрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Ножицями видаляємо у окунів зябра і ретельно промиваємо.
У велику каструлю наливаємо наполовину воду, доводимо до кипіння. Викладаємо очищений і нарізаний на кубики картоплю, нарізану ріпчасту цибулю, лавровий лист, сіль. Варимо 13-15 хвилин.
Додаємо в бульйон з картоплею підготовлену рибу цілком. Риба повинна бути покрита бульйоном. Доводимо вуха до кипіння, знімаємо піну, додаємо перець горошком і залишаємо варитися на слабкому вогні 10-12 хвилин. Пробуємо вуха на сіль.