Як приготувати суп з фрикадельками. 3 рецепту супу з фаршу

Приготування супу:

Відразу хочу сказати, що овочі в суп ви можете брати ті, які вам подобаються, які у вас є і по сезону.

5. Морква, солодкий перець, стручки квасолі, ріпчасту цибулю, кабачок, петрушку, дрібно нарізаємо.

6. На таку кількість продуктів нам потрібна 5-літрова каструля. Наливаємо в каструлю 2,5 літра бульйону і ставимо на вогонь.

7. Тим часом будемо смажити овочі. На сковороду наливаємо трохи олії і розігріваємо його.

8. Викладаємо в гаряче масло нарізану цибулю і обсмажуємо його до прозорості.

9. Додаємо до цибулі моркву і обсмажуємо ще 2-3 хвилини. Додаємо чайну ложечку цукру. Цукор не зробить суп солодкий, він просто розкриє смак овочів. Смажимо ще 1-2 хвилини, щоб моркву злегка обсмажилася.

10. Додаємо помідори. Попередньо помідори прокрутимо через м’ясорубку або дрібно наріжемо. Також можна використовувати замість помідор томатну пасту, її спочатку потрібно розвести водою до консистенції сметани.

11. Обсмажуємо все разом ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.

12. У каструлю з бульйоном висипаємо дрібно нарізану картоплю. Закриваємо кришкою, щоб бульйон швидше закипів. Після того, як він знову закипить, варимо ще 1-2 хвилини.

13. Викладаємо в бульйон нарізану квасоля, кабачок.

14. Додаємо туди ж нарізаний солодкий перець. Знову закриваємо кришкою бульйон і доводимо до кипіння.

15. Після закипання поваримо овочі 1-2 хвилини, додати засмажку. Додаємо Зажарку в останню чергу, інакше кислота помідорів не дасть нормально зваритися картоплі.

16. Знову даємо бульйону закипіти й варимо овочі ще 1-2 хвилини. Додаємо макарони. Макарони бажано мати твердих сортів, щоб вони не так сильно розварювалися.

17. Знову даємо бульйону закипіти і акуратно, по одній, опускаємо в суп фрикадельки. Варимо суп ще 15-20 хвилин, до готовності фрикадельок. Коли будете помішувати суп під час варіння фрикадельок, робіть це акуратно, щоб не зламати фрикадельки.

18. У процесі варіння фрикадельки спливуть, після цього їх потрібно варити ще хвилин 10. Ви також можете дістати одну фрикадельки і спробувати. Бульйон також треба спробувати і при необхідності досолити.

19. Ми також поперчити бульйон і для гостроти додамо червоного гострого меленого перцю. І ще додамо один зубчик дрібно нарізаного часнику. Все це за смаком. Навіть можете не додавати зовсім.

20. Сюди ж додаємо трохи рубаної зелені. Решту зелень будемо додавати в суп безпосередньо перед подачею.

Готовий суп закриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Розливаємо по тарілках, додаємо зелень і подаємо. Якщо ви не знаєте смаки гостей, подайте зелень в окремій тарілочці.

Ну…, який суп!

Цей рецепт написаний за мотивами рецепта Ірини Хлебниковой.

Приємного апетиту!