Приготування фрикадельок:
1. Одну головку цибулі і м’ясо пропускаємо через м’ясорубку. Петрушку дрібно порубаємо.
2. У м’ясний фарш вбиваємо яйце, солимо, перчимо. Додаємо базилік, нарубану петрушку і сир. Сир можна взяти будь-який твердий. Можна обійтися і зовсім без сиру. Додаємо пару ложок манної крупи. Можна замість манки всипати панірувальні сухарі, але з манкою буде ніжніше.
3. Все це ретельно перемішуємо. Навіть як би місимо до отримання однорідної маси, в’язкої маси, яка легко ліпиться.
4. Змочуємо руки у воді. Ложкою відокремлюємо невелику кількість фаршу і катаємо з нього кульку. Щоб кулька був більш щільним і не розвалився при варінні, треба його відбити. Робимо це перекидаючи фрикадельки з руки в руку, наче кидаємо м’ячик на підлогу, щоб він відскочив. Ну якщо вже зовсім немає часу або лінь, можете не робити цього.