Приготування:
Я напишу вам 2 варіанти приготування такого супу, один зі свіжими мідіями, другий з варено-мороженими. Ми завжди готуємо з варено-мороженими мідіями, це набагато швидше, та й смачно.
Варіант 1 (зі свіжими мідіями):
- Покласти свіжі мідії у велику кількість води і залишити на кілька годин,
- воду час від часу міняти.
- Потім ретельно очистити молюсків щіткою, видалити нарости, мити до тих пір, поки промивна вода не стане абсолютно прозорою.
Не можна вживати в їжу молюсків, які розкрилися під час миття.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Перший пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.
- Взяти півлітра води, влити в неї сухе біле вино, довести до кипіння, покласти туди нарізані цибулю і зелень, приправити сіллю, білим перцем, варити близько 3 хвилин.
- Покласти у воду з вином і зеленню молюсків, довести до кипіння, закрити каструлю кришкою, варити близько 10 хвилин, поки не розкриються черепашки.
Мушлі, які під час термообробки не розкрилися, не можна вживати в їжу.
- В дрібний друшляк вкласти кухонну серветку і процідити через неї відвар від молюсків, відвар зібрати, молюсків витягти з черепашок.
- Другий пучок зелені вимити, обсушити, дрібно порубати, покласти у відвар, влити туди вершки, перемішати.
- Сир нарізати невеликими кубиками, разом з молюсками покласти в суп.
Варіант 2 (з варено-мороженими мідіями):
Все дуже схоже.
- Мідії розморожувати не треба.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Перший пучок пряної зелені очистити, вимити, нарізати дрібними шматочками.
- Взяти півлітра води, влити в неї сухе біле вино, довести до кипіння, покласти туди нарізані цибулю і зелень, приправити сіллю, білим перцем, варити близько 3 хвилин.
- У киплячу воду з вином і зеленню покласти варено-морожені мідії, варити не більше 2-3 хвилин.
- Через друшляк процідити відвар від молюсків, відвар зібрати, молюсків перекласти на тарілку.
- Другий пучок зелені вимити, обсушити, дрібно порубати, покласти у відвар, влити туди вершки, перемішати.
- Сир нарізати невеликими кубиками,
- разом з молюсками покласти в суп.
Суп трохи прогріти (не кип’ятити), приправити сіллю, білим перцем, відразу ж подати до столу.
До супу подати скибочки свіжого батона або білого хліба.
Приємного апетиту!
Сторінка: 1 2