У заголовку офіційна назва страви. Я назвав його набагато коротше — Студентський плов і зробив я це з-за доступності продуктів для студентів, згадуючи своє життя в гуртожиток і якими ми були винахідливими у плані пошуку і приготування їжі на п’ятий, ну хто-то на сьомий день після стипендії. Звичайно, найчастіше ми не встигали доносити сосиски, шинку, до каструлі, а з’їдали їх по — швидкому з хлібом і навіть не варя їх, але іноді….., коли раптом до нас приходили гості, я не правильно написав, вірніше буде — гості, тоді ми старалися як могли.
Переглядаючи старі газети я раптом натрапив на одне з наших студентських страв, яке чомусь називалося Креольське страва з рису — Джамбалайя і подумав, що хтось із наших студентів найнявся пастухом до близькою креолам і «здав» наша страва. Отже, покажу його вам і сподіваюся, що вона вам точно знадобиться, коли мало часу, так і бігти за продуктами вже ніколи.
Інгредієнти:
- Сосиски — 200 р.
- Рис — 1 склянка
- Шинка — 150 р.
- Цибуля — 1 велика головка
- Часник — 2 зубчики
- Помідор — 4 шт.
- Гострий перець — 1 стручок
- Солодкий перець — 2 стручка
- Вершкове масло — 3 ст. л.
- Сіль, чорний і червоний перець
Покроковий рецепт приготування плову «Студентський»
- Рис промити, покласти в каструлю, залити холодною водою, зварити до готовності, промити, воду злити через друшляк.
- Цибулину і часник очистити і дрібно порізати. Солодкий і гострий перець помити, вирізати плодоніжку, насіння і внутрішні перегородки, нарізати тонкими кільцями. Помідори розрізати навпіл, видалити неїстівну серцевину і нарізати скибочками.
- Розігріти на сковороді 2 ст. л. вершкового масла, обсмажити цибулю, часник, перець до м’якого стану, додати помідори, перемішати. Тушкувати овочі 5-7 хв.
- З сосисок при необхідності зняти плівку, нарізати шматочками, шинку нарізати кубиками, обсмажити на маслі, змішати їх з томатно — цибульним соусом, приправити спеціями.
- Покласти в каструлю зварений розсипчастий рис, залити соусом з сосисками і шинкою, і поставити пекти в духовку на 15 хвилин. Якщо у вас немає духовки, можна поставити каструлю на конфорку з обов’язковим використанням розсікача (металеве пристосування відділяє каструлю з вогню. См. попередній рецепт-просто плов) і тушкувати 15-20 хвилин.
Розкласти по тарілках, прикрасити в тарілці гілочкою зелені, подати на стіл. До блюда подати зелень і овочі.
Приємного апетиту!