Хрусткі котлети по-київськи


Класичний рецепт смачних соковитих котлет по-київськи з курячого філе з ароматною начинкою з масла і петрушки.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — курка (стегно)

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 літр

    — рослинна олія

  • за смаком

    — лимон (цедра)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У чашу блендера викладаємо холодне масло (кубики), нарізану петрушку, трохи натертої лимонної цедри, нарізану петрушку, очищений часник, мелений перець і сіль. Перемішуємо суміш до гладкого крему.


    З курячих стегон знімаємо шкіру, акуратно вирізаємо кістки, накриваємо плівкою і відбиваємо.


    У центр підготовленого курячого шматка викладаємо ароматне масло.


    Щільно згортаємо куряче м’ясо з маслом і викладаємо на харчову плівку.


    Загортаємо підготовлені котлети в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.


    Охолоджені котлети обвалюємо у збитому яйці.


    В сухарях. Якщо м’ясо лежить не занадто щільно, то можна по краях закріпити зубочистками.


    Занурюємо котлети в паніровці по 2 шт. в гаряче масло й обсмажуємо до коричневої хрусткої скоринки на середньому вогні.

    Ароматні котлети по-київськи подаємо з улюбленим гарніром і легким салатиком. Приємного апетиту!