Класичний рецепт смачних соковитих котлет по-київськи з курячого філе з ароматною начинкою з масла і петрушки.
Інгредієнти
-
4 шт.
— курка (стегно)
-
80 гр.
— вершкове масло
-
1 зубчик
— часник
-
1 гілочка
— петрушка
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 літр
— рослинна олія
-
за смаком
— лимон (цедра)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У чашу блендера викладаємо холодне масло (кубики), нарізану петрушку, трохи натертої лимонної цедри, нарізану петрушку, очищений часник, мелений перець і сіль. Перемішуємо суміш до гладкого крему.
З курячих стегон знімаємо шкіру, акуратно вирізаємо кістки, накриваємо плівкою і відбиваємо.
У центр підготовленого курячого шматка викладаємо ароматне масло.
Щільно згортаємо куряче м’ясо з маслом і викладаємо на харчову плівку.
Загортаємо підготовлені котлети в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.
Охолоджені котлети обвалюємо у збитому яйці.
В сухарях. Якщо м’ясо лежить не занадто щільно, то можна по краях закріпити зубочистками.
Занурюємо котлети в паніровці по 2 шт. в гаряче масло й обсмажуємо до коричневої хрусткої скоринки на середньому вогні.
Ароматні котлети по-київськи подаємо з улюбленим гарніром і легким салатиком. Приємного апетиту!