В’ялена свинина з паприкою


Простий рецепт ароматної в’яленої свинини з паприкою в домашніх умовах. Для приготування делікатесу потрібно провітрюване приміщення з температурою від 14 до 16°.

Інгредієнти

  • 1.5 кг.

    — свинина (корейка)

  • 0,5 кг.

    — цукор

  • 1,5 кг.

    — сіль

  • 2-3 ст. л.

    — паприка

Рецепт приготування

    Свинячу корейку промиваємо, зрізаємо ножем усі виступаючі частини, щоб вийшов цілісний шматок і висушуємо паперовими рушниками.


    Підготовлений шматок свинини в мисці зі всіх сторін посипаємо цукром, накриваємо і ставимо в холодильник на 24 години. Періодично зливаємо сік, що утворився і перевертаємо шматок. Через 24 години шматок свинини промиваємо, висушуємо рушниками і тепер засипаємо сіллю. Відправляємо в холодильник на 2 дні, також зливаємо сік (можна посипати свіжою сіллю) і перевертаємо корейку.


    Через 2 дні свинину промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і щедро натираємо паприкою.


    Підготовлений шматок в паприці акуратно поміщаємо в капронову панчоху або загорнути в марлю і підвішуємо в провітрюваному приміщенні при 14-16° С на 1-2 тижні, в залежності від того яку щільність в’яленої свинини хочете отримати. Чим більше беремо шматок, чим довше за часом він повинен висіти. Кожні 2-3 дні перевіряємо свинину (не повинен утворюватися неприємний запах і зміни в кольорі). Не хвилюйтеся, в’ялена свинина по такому рецепту виходить з першого разу.

    Готову в’ялену свинину нарізаємо тонкими шматочками і насолоджуємося. Шматок, загорнуті в тканину, зберігаємо в холодильнику на нижній полиці. Приємного апетиту!