Класичний рецепт вінегрету з горошком
Інгредієнти:
- Картопля великий — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Зелений горошок — 5-6 ст. л.
- Зелена цибуля
- Огірки — 1 великий, або 8 корнішонів
- Олія рослинна
- Сіль
Приготування:
1. Овочі, картопля, морква, буряк, моєму і варимо до готовності не очищаючи шкірки. Буряк варимо в окремій каструлі або ще її можна запекти в духовці або мікрохвильовій печі. Теж саме можна зробити і з морквою. Повністю охолоджуємо.
Дуже добре і зручно відварити овочі з вечора, а на наступний день вони вже будуть повністю готові для салату.
2. Починаємо чистити овочі. Картоплю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Морква також чистимо. Нарізаємо її кубиками кілька поменше. Можна нарізати і такими ж як картопля. Мені подобається, коли вона нарізана дрібніші.
3. Буряк чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в окрему чашку. Трохи її підсолимо і заллємо рослинним маслом.
4. Нарізаємо огірочки або один великий на дрібні кубики. Взагалі буряк і мариновані огірочки створюють відмінний контраст, кисло-солоненьке і солодкувате.
5. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і відправляємо його до інших овочів. Трохи солимо. Врахуйте, що огірочки у нас вже солоні. Якщо хочете, можете поперчити. Перемішуємо і пробуємо на сіль.
6. Овочі вже зібрані в салат, залишилася лише буряк. Буряк додаємо до овочів. Перемішуємо. Буряк в олії сік практично не пустила і не буде сильно фарбувати овочі в салаті.
7. Ну і останній штрих, це зелений горошок. Ми беремо звичайний, консервований зелений горошок. Додаємо горошок до овочів.
8. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і салат готовий.
З такої кількості інгредієнтів у нас вийшло 4 не дуже великі порції. класичного вінегрету з горошком. В салаті використовувалися продукти, які завжди є на кухні.
Терміново пробуємо.
Приємного апетиту!