Вінегрет — Класичний рецепт вінегрету з горошком

Меню:

  1. Рецепт оригінального вінегрету з горошком та грибами
  2. Класичний рецепт вінегрету з горошком
  3. Відео — Вінегрет із зеленим горошком
  1. Рецепт оригінального вінегрету з горошком та грибами

Інгредієнти:

  • Буряк — 2 шт.
  • Морква — 1 — 2 шт.
  • Картопля — 2 — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Зелену цибулю.
  • Зелений горошок консервований — 3 — 4 ст. л.
  • Гриби мариновані — 100 гр.
  • Квашена капуста — 150 гр.
  • Сіль, перець , хмелі -сунелі — за смаком.
Заправка:
  • Хрін — 1 ст. л.
  • Рослинне масло — 50 гр.
  • Гірчиця діжонська в зернах — 1 ст. л.
  • Насіння льону — 1 ст. л.

Приготування:

У цьому рецепті ми вживаємо гриби, тому що, по-перше це смачно, по-друге ми готуємо салат на завтра. А такий салат з огірками, якщо його зберігати, може прокиснуть. З грибами його можна залишати в холодильнику і не боятися, що він зіпсується.

1. Картоплю, моркву, буряк миємо й відварюємо у воді до готовності, шкірку не чистимо. Буряк бажано зварити окремо, щоб не зафарбувала моркву і особливо картопля. Готовність перевіряємо протикаючи овочі кінчиком ножа. Якщо ніж входить легко, овочі м’які, значить зварилися. Всі овочі охолоджуємо до кімнатної температури, тобто повністю.

2. Після того як овочі охолонуть, беремо буряк, ось тепер очищаємо його від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.

3. Відправляємо буряк в глибоку тарілку або чашку і відразу ж поливаємо рослинним маслом. Масло обволікає шматочки буряка і вони не так сильно будуть фарбувати інші овочі.

4. Перемішуємо буряк з маслом. Додаємо чорний мелений перець і трохи хмелі -сунелі. Ви не можете додавати спеції, якщо не любите. Знову все перемішуємо.

5. Очищаємо від шкірки картоплю, моркву. Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо всі овочі на дрібні кубики, крім грибів. Гриби нарізаємо на 4-6 частин залежно від розміру. Зелений лук також дрібно нарізаємо. Якщо квашена капуста у вас довга, то поріжте і її. Всі овочі додаємо до буряка. Все перемішуємо. З баночки дістаємо ложкою з дірочками, щоб стік сік, зелений горошок. Відправляємо його до овочів останнім.