Вінегрет


Класичний рецепт традиційного салату з варених буряків, картоплі, моркви з солоними огірками і зеленим горошком.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — буряк (середній)

  • 3 шт.

    — морква

  • 4 шт.

    — картопля

  • 3 шт.

    — огірок (солоні)

  • 1 жменю

    — горох (свіжий або консервований)

  • 3 щіпки

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Чистий буряк очищаємо від шкірки, заливаємо водою і відварюємо 45 хвилин. В іншій каструлі відварюємо неочищену моркву і картоплю. Для швидкого охолодження заливаємо готові овочі холодною водою. Буряк з картоплею можна запекти в духовці, обернувши чисті коренеплоди фольгою. Запікаємо при 210 градусах близько 60 хвилин.

    Готову буряк не треба очищати і відразу нарізаємо кубиками. Викладаємо в миску.


    Свіжий заморожений горошок заливаємо окропом на 2 хвилини і зливаємо.


    Викладаємо підготовлений горошок до нарізаною буряках. Замість свіжого підійде і консервований. Моркву очищаємо.


    Підготовлену моркву нарізаємо кубиками і кладемо в миску.


    Готовий очищену картоплю нарізаємо кубиками і в миску. Перемішуємо овочі.


    Солоні огірки нарізаємо дрібно, викладаємо до овочів.

    Готовий ароматний вінегрет перемішуємо, заправляємо сіллю, маслом і відразу подаємо. Приємного апетиту!