Класичний рецепт традиційного салату з варених буряків, картоплі, моркви з солоними огірками і зеленим горошком.
Інгредієнти
-
2 шт.
— буряк (середній)
-
3 шт.
— морква
-
4 шт.
— картопля
-
3 шт.
— огірок (солоні)
-
1 жменю
— горох (свіжий або консервований)
-
3 щіпки
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Чистий буряк очищаємо від шкірки, заливаємо водою і відварюємо 45 хвилин. В іншій каструлі відварюємо неочищену моркву і картоплю. Для швидкого охолодження заливаємо готові овочі холодною водою. Буряк з картоплею можна запекти в духовці, обернувши чисті коренеплоди фольгою. Запікаємо при 210 градусах близько 60 хвилин.
Готову буряк не треба очищати і відразу нарізаємо кубиками. Викладаємо в миску.
Свіжий заморожений горошок заливаємо окропом на 2 хвилини і зливаємо.
Викладаємо підготовлений горошок до нарізаною буряках. Замість свіжого підійде і консервований. Моркву очищаємо.
Підготовлену моркву нарізаємо кубиками і кладемо в миску.
Готовий очищену картоплю нарізаємо кубиками і в миску. Перемішуємо овочі.
Солоні огірки нарізаємо дрібно, викладаємо до овочів.
Готовий ароматний вінегрет перемішуємо, заправляємо сіллю, маслом і відразу подаємо. Приємного апетиту!