Смачний і барвистий шашлик з овочів, зручна альтернатива класичному шашлику. Ідеально підходить для вегетаріанців або може бути відмінним гарніром до риби і м’яса на грилі.
Інгредієнти
-
1 шт.
— баклажан
-
2 шт.
— перець (червоний болгарський)
-
4 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
3 шт.
— кабачок
-
1/2 кг
— помідори (черрі)
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Перед приготуванням шашлику з овочів замочуємо у воді на одну годину дерев’яні шампури.
Овочі миємо й сушимо.
Перець нарізаємо на шматочки середнього розміру, цибулю ріжемо на чотири частини і поділяємо на окремі шматочки. Баклажани розрізаємо навпіл і нарізаємо впоперек товщиною близько 1 см, кабачки нарізаємо кружечками.
Нанизуємо овочі на шампури, чергуючи різні овочі: перець, кабачок, цибулю, баклажан, помідор. Збризкуємо невеликою кількістю рослинного масла.
Викладаємо шашлик на гриль і обсмажуємо з кожної сторони протягом 2-3 хвилин, щоб овочі залишалися трохи хрусткими.
Викладаємо шашлик на листя салату і подаємо.
Приємного апетиту!