Варення зі слив — рецепти різних способів приготування

6. Королівське варення зі слив з горіхами і імбиром

Це, мабуть, самий пікантний, оригінальний рецепт сливового варення. Ми додамо сюди горішки і спеції. Тому він і носить назву «Королівський». Адже таке варення дуже смачне!

Інгредієнти:

  • 2 кг слив, очищених від кісточок
  • 150 грам ядер волоського горіха
  • Кілограм цукрового піску
  • 150 грам лісових горіхів (очищених)
  • 2 чайні ложки кориці
  • Половина чайної ложки меленого мускатного горіха
  • Чайна ложка сухого імбиру

Приготування:

1. Сливи добре промиваємо, видаляємо кісточки. Пюрируем блендером або пропускаємо через дрібну решітку м’ясорубки.

2. Виливаємо масу в каструлю, додаємо цукор, помішуючи, чекаємо закипання. Потім варимо 10 хвилин, на невеликому кипінні. Додаємо всі заготовлені спеції. Але якщо ви не любите ту або іншу, можна виключити такий пункт зі складу зовсім.

3. Все старанно вимішуємо. Відразу додаємо горіхи. Їх можна роздрібнити або використовувати цілі ядра.

4. Розмішуємо і знову чекаємо закипання. Варимо ще 10 хвилин з цього моменту.

5. Готову масу розподіляємо по стерильним баночках. Щільно закорковуємо і перевертаємо кришками вниз. Тепло закутуємо. На наступний день можна переносити в комору.