Варення зі слив — рецепти різних способів приготування

4. Рецепт варення зі сливи з кісточкою і корицею

Хочете заготовити варення з цілих, злив неочищених? Тоді цей рецепт для вас! Готується дуже просто, без особливої мороки. Головне, добре перебрати плоди, переконавшись, що немає зіпсованих. А для аромату пропоную додати корицю, але це необов’язково.

Інгредієнти:

  • 5 грам меленої кориці
  • 900-1000 грам цукрового піску
  • Кілограм сливи відбірної

Приготування:

1. Добре перебираємо сливу. Для цього рецепта краще брати щільні плоди, не перестиглі. Їх ретельно промиваємо й обсушуємо. На кожній зливі робимо кілька проколів шпажкою. Додаємо цукровий пісок. Потрясем ємність, щоб він добре розійшовся. Лишаємо в такому вигляді годинника на 6 або більше.

2. Тепер переміщуємо ємність з фруктами на плиту. На максимальному вогні чекаємо, коли маса закипить. Після цього проварюємо 15 хвилин. Обов’язково видаляємо піну. Вона буде наростати практично весь час варіння. Потім знімаємо з плити і відставляємо приблизно на 6-12 годин.

3. Знову встановлюємо варення на вогні. На цей раз, з моменту закипання проварюємо вже 20 хвилин. До цього моменту вже потрібно простерилізувати банки з кришками. Щільно розподіляємо масу, доверху. Потім герметично закорковуємо. Остигати варення повинно кришками вниз, під ковдрою. На це йдуть майже добу. Потім зберігаємо в коморі/холодильнику.